TIPY: Knihy na téma školka

Blíží se nový školní rok a pro mnohé děti to bude poprvé, co začnou chodit do školky. Protože se rodiče často ptají, jestli existují knihy, které by dětem život ve školce přiblížily a nebo jim přímo pomohly v začleňování, sepsala jsem článek s několika tipy, kde tyto informace malí čtenáři naleznou. Na závěr pak najdete i něco málo pro rodiče, protože docházka do školky se určitě dotkne i maminek a tatínků.

Rok ve školce

Velkoformátové leporelo ukazuje, jak jdou za sebou jednotlivé měsíce ve školce a co je pro ně typické. Každému měsíci je věnována jedna dvojstránka. Kniha neobsahuje text, ale můžete s dětmi sami vyprávět, co postavičky dělají a zažívají. A že toho je opravdu hodně…

RECENZE: Rok ve školce


Flandil ve školce

Na příběhu šnečka Flandila a jeho zvířecích kamarádů uvidíme, jak může probíhat nástup do školky i následná docházka. Kniha se zaměřuje mimo jiné na emoce a pocity, které děti i rodiče mohou zažívat a obsahuje také inspiraci, jak je řešit. Vše je přitom zpracováno s citem, láskou a pochopením.

RECENZE: Flandil ve školce


Kosprd a Telecí

Vtipně zpracovaný příběh pohledem chlapce, který začíná chodit do školky, ale vůbec se mu tam nechce. Naštětí narazí hned ze startu na kamarádku, se kterou se dají provádět pořádně vylomeniny, a tak si čas ve školce čas nakonec užijí. Víc, než by si bývali učitelé přáli…

RECENZE: Kosprd a Telecí


Poprvé do školky

Kniha seznamuje děti formou příběhů se školkou a tím, co v ní zažijí. Společně s malým Davídkem si čtenáři projdou nástup do školky i různé události, které ve školce často nastanou a jsou pro děti zajímavé.

RECENZE: Poprvé do školky


Kamarádi z Medového lesa

Série knih, která ukazuje život v lesní školce. Čtenáři zažívají s malými školáky netradiční dobrodružství , poznávají přírodu, zvířata, učí se spolupráci a přátelství a také vidí, jak to chodí v lesní školcen. V příbězích vystupuje čtveřice lesních zvířátek, kteří mluví, takže je to spíše pohádkově zpracované. Existují už 4 díly.


Liška Šiška ve školce

Tato kniha nabízí pohled na školku jinak, než jsme zvyklí. Vypráví totiž o zapomenuté plyšové lišce, kerou nechala její holčička omylem ve školce. Liška se ale rozhodně nenudí, když totiž odejdou všechny děti, hračky ožívají a začíná pořádná zábava. Obzvláště když má lední medvěd narozeniny.

RECENZE: Liška Šiška ve školce


PRO RODIČE


Montessori školka

Kniha se zaměřuje na to, jak to chodí v montessori školce. Dává praktické rady, na co je důležité se dívat, abychom vybrali takové zařízení, které se skutečně o montessori pedagogiku opírá. Využijete ji tedy hlavně při výběru školky.

RECENZE: Montessori školka


Jdeme mezi děti

Kniha přináší praktické informace pro rodiče školáku a předškoláků. Najdete v ní příběh o holčičce a jejich začátcích ve školce a poté pojednání od dětských lékařů ohledně nemocí, očkování, ale také psychologických potřebách dítěte.

RECENZE: Jdeme mezi děti


Jaké knihy na téma školky jsou populární u vás?
Co byste ostatním doporučili?

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments