ČTENÍ: Lucinka a kouzelná zvířátka

Knížka Lucinka a kouzelná zvířátka je vhodná spíše pro menší děti, ale určitě potěší i prvňáčky či mladší školáky, kteří si díky ní mohou snadno natrénovat čtení. Textu je zde málo a dominantou každé stránky jsou hlavně velké barevné obrázky, které vytvořila přímo autorka knihy.

Obsah knihy

V knize najdeme příběh o šestileté holčičce jménem Lucinka, která bydli v domečku společně s maminkou, tatínkem a mladším bráškou Kubíkem.

Každý večer, když Lucinka ulehne do postele a zavře oči, tak se začnou dít věci. Všude po pokoji se objevují různá stvoření…

Tato kouzelná zvířátka chodí s Lucinkou i do školy. A jsou pro ní velkými pomocníky. Někteří ji radí, jiní nosí věci a další zase pomáhají s oblékáním nebo hlídají svačinu.

Ve škole samozřejmě nechybí ani paní učitelka. Tu má Lucinka moc ráda, protože je hodná a je s ní legrace.

Jednoho dne se vydá Lucinka s maminkou, tatínkem a bráškou do Zoo. Kouzelná zvířátka samozřejmě nesmí chybět. A to je teprve legrace! Kouzelná zvířátka jsou totiž neposedné a také umí pořádně lumpačit, takže zažijí spoustu nevšedního dobrodružství…

Formát knihy

Kniha je lehká, má pevnou vazbu a je o trošku menší než formát A5. Kniha má v sobě integrovanou záložku, což je fajn – alespoň si můžete snadno označit, kde jste ve čtení skončili.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 199 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Kniha vyšla teprve nedávno a my jsme se k ní dostali díky spolupráci s Nakladatelstvím Grada, kterému tímto děkujeme za možnost napsat recenzi. Knížka je sice určena primárně prvňáčkům, ale dle mého je díky jednoduchému příběhu, krátkým textům a hezký obrázkům vhodná i pro menší děti. U nás třeba baví i Beky (necelé 3 roky), která se zaujetím pozoruje hlavně obrázky kouzelných zvířátek, které jsou fakt povedené a originální.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Eliška Mauleová
Ilustrace: Eliška Mauleová
Rok vydání: 2020
Rozměr: 165×215 mm
Počet stran: 96
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments