ČTENÍ: Liška Šiška ve školce

Pohádková knížka Liška Šiška ve školce mě zaujala na první pohled. Hlavně proto, že má hodně barevné ilustrace, ze kterých… nevím, jak to přesně popsat, ale prostě číší radost. Barvy jsou totiž opravdu pestré a po celé stránce, takže je knížka příjemně barevná a zaujala i Beky (3 roky).

Obsah knihy

V knize najdeme příběh o Lišce Šišce, kterou zapomene její holčička Adélka ve školce, když odpoledne odchází s maminkou domu. Adélka se bojí, že její lištička bude ve školce smutná a bude se jí po ní stýskat. Opak je ale pravdou.

Jakmile se totiž zavřou dveře školky a odejdou poslední děti i paní učitelka, všechny hračky ve školce ožívají a začíná pořádná legrace. Liška Šiška se tedy ani chvilku nenudí. Zrovna je totiž na programu oslava pro ledního medvěda. Hračky připravují dort, dělají pořádnou vláčkovou dráhu a vše chystají na to, aby si lední medvěd svůj den co nejvíce užil.

Jakmile je všechno nachystáno, může se slavit! A že o zábavu nebude nouze, to si můžete být jisti…

Formát knihy

Kniha je o trochu menší než formát A5, je tenká a má pevnou vazbu.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 199 Kč. Pokud ale narazíte na slevu, která občas na webu bývá, můžete knihu pořídit i levněji.

Celkové hodnocení

Kniha Liška Šiška se Beky moc zalíbila a často ji přinese, že si ji chce přečíst. Četli jsme ji už několikrát, většinou rovnou celou, žádné na pokračování. Takže knihu doporučuji klidně od 3 let.

Příběh je netradiční, zábavný a ilustrace tomu dodávají ještě větší šmrnc. Někdy si s Beky povídáme jen nad obrázky, co tam všechno je. Některé důležité fráze nebo věty jsou v textu zvýrazněny v bublině, což se mi celkem líbí, protože je to mnohem zajímavější než jednolitý text.

Celkově musím říct, že kniha splňuje snad vše, co od knížek pro děti očekávám – je nádherně barevná, tenká a jazykově upravena i pro menší děti (nechybí různé zdrobněliny apod.), takže se vůbec nedivím, že Beky tak zaujala. Kniha se dočkala i volného pokračování – Liška Šiška u doktora. Recenzi doplním během následujících dní.

Knihu má na svědomí Iva Gecková a ilustrace pocházejí od Báry Buchalové, které mají na svědomí i knížku Velká smůla trpaslíka Smůly (recenze zde). Jen Liška Šiška je uzpůsobena i menším dětem.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Iva Gecková
Ilustrace: Bára Buchalová
Rok vydání: 2020
Rozměr: 165×215 mm
Počet stran: 64
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments