RECEPTY: Cukeťák aneb slaná cuketová buchta

Opět je tady období cuket. A při té příležitosti jsem se rozhodla vyzkoušet slanou buchtu, který jsem dělala, jak jsem byla teenager. Podařilo se mi dokonce najít i recept, který jsem dříve dělala. A protože z něj byli doma nadšeni, tak předávám dále.

Slaná cuketová buchta se skvěle hodí jako lehký oběd, ale využijete i zastudena – například jako občerstvení pro návštěvu nebo svačinka pro děti. U nás nakrájíme do krabičky a pojídáme na výletech.

Co budete potřebovat

  • 1 menší cuketa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g tvrdého sýra
  • 200 g šunky nebo uzeniny
  • 80 ml oleje
  • 150 g hladké mouky (já použila špaldovou)
  • 1 prášek do pečiva
  • sůl, špetka pepře
  • bylinky na posypání (já dávám oregano)

Postup

  1. Cuketu a sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Šunku a cibuli nakrájíme na kostičky.
  3. Vše dáme dohromady, přidáme mouku, vejce, rozmačkaný česnek, olej, prášek do pečiva, sůl, pepř a pořádně zamícháme.
  4. Hotovou směs umístíme do pekáčku, který jsme předtím vymazali máslem a vysypali moukou. Posypeme bylinkami.
  5. Pečeme na 180 °C asi 20-25 minut, dokud nezačne chytat zlatavou barvu.
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments