KNIHA: Motýlek motýl

Nová knížka od Petra Horáčka! Tu jsme prostě museli vyzkoušet. Doma máme od tohoto autora bohatou sbírku – například Nejlepší dárek, Husa Líza, Slon, Pan Baf, Nový domek pro myšku, Jak myška snědla měsíc, Nejkrásnější místo na světě nebo leporelo Kdopak to tu spí?. Holky (obzvláště mladší Natálka) je moc rády čtou, protože jsou krátké, s barevnými obrázky a poutavým příběhem. A jinak tomu není ani u novinky Motýlek motýl. Ta má však ještě něco navíc….

Obsah knihy

Lucinka uviděla krásného motýla. Celý den si s ním hrála a doufala, že ho v zahradě objeví i druhý den.

Ale motýl nikde. A tak se Lucinka pouští do prohledávání zahrady, jestli se motýl někde neukrývá.

Vidí spoustu zvířátek – například berušku, šneka, pavouka, vážku… Ale motýla nenachází.

Až najednou…

Formát knihy

Kniha je čtvercového formátu a je trochu větší. Má klasické stránky, ale z pevnějšího papíru.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo v Nakladatelství Portál, kde ji mají běžně za 249 Kč. Ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji.

Celkové hodnocení

Kniha Motýlek motýl od Petra Horáčka provede děti krátkým příběhem o Lucince, která hledá nádherného motýla, se kterým si předchozí den hrála. Lucinka chodí po zahradě a potkává spoustu zvířátek. Ale motýl nikde. Když v tom najednou…

Přímo v knize motýla zahlédnete. A vystupuje ze stránky! U Petra Horáčka jsme už zvyklí na netradiční zpracování. Často mají jeho knihy promyšlené průřezy, díky kterým jsou obrázky zajímavější. Nyní ale na nás čeká velký motýl, který po rozevření vystupoval ze stránky. Asi nemá cenu popisovat jak byly holky nadšené. Já měla trochu obavy, jestli motýl jejich radost vydrží. Ale i když jsme knihu četli už několikrát, motýl je stále v pořádku.

Kniha má velké barevné ilustrace a textu opravdu málo – většinou jednu či dvě věty na dvojstránce. Kniha je proto vhodná i pro menší děti. U nás čteme Horáčkovy knihy přibližně od 1 roku a jsou to obecně první knížky, které děti před spaním zvládly přečíst celé a bavily je.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Petr Horáček
Ilustrace: Petr Horáček
Rok vydání: 2023
Rozměr: 243×270 mm
Hmotnost: 400 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments