KNIHA: Nový domek pro myšku

Po úspěšných knížkách Jak myška snědla měsíc a O myšce, která se nebála přichází Petr Horáček s dalším pokračováním, kde opět hraje hlavní roli malá sympatická myší slečna. V listopadové novince hledá nový domeček, a to ne ledajaký.

Knížka je oproti prvnímu vydaní z roku 2012 velkoformátová a obsahuje zajímavé průřezy. Stačí odklopit stránku a uvidíme netradiční okýnko, což bude děti určitě bavit.

Obsah knihy

Jednoho dne myška vykoukla ze své díry a uviděla krásné červené jablíčko. Chtěla si ho vzít k sobě domů, ale zjistila, že je příliš velké a nevleze se jí do otvoru. Vydala se proto hledat nový domeček, který by byl větší, aby tam mohla vzít i své jablíčko.

Při hledání nového domečku zavítá ke krtkovi, ten má ale domeček plný knížek, tak by se k němu nevlezla. Myška tedy vyráží hledat dále. Přitom má hlad, tak si ukousne jablíčka.

Přichází k zajíci, který má ovšem domek plný zelí. Myšce nezbývá než pokračovat dále. Na cestu se samozřejmě pořádně posilní a sní další kousek jablíčka.

Poté navštíví jezevce a dojde také k velikému domečku, kde objeví medvěda. Ten by místo pro myšku i měl, ale ta se vyleká a peláší i s jablíčkem rychle pryč.

Po dlouhém dni myška přichází k domečku, která vypadá krásně a je z něj uchvácena. Ono není se čemu divit, když je to její vlastní doupě. Ale co jablíčko?

Formát knihy

Kniha je celkem velká, má čtvercový tvar a je hezky útlá, přestože jsou listy pevnější.

Cena a dostupnost

Knihu lze zakoupit v internetových e-shopech, v knihkupectví nebo přímo v Nakladatelství Portál. Cena se pohybuje obvykle okolo 199 Kč.

Celkové hodnocení

Někdy stačí málo. A to mě vždycky napadne u knih Petra Horáčka, které se vyznačují tím, že mají krátký příběh, přehledné ilustrace, ale přitom obsahují krásné poselství. Jinak tomu není ani u knížky Nový domek pro myšku, kde myška řeší opět velký problém – jablíčko ji nevleze do díry, a tak hledá, kde jinde by mohla bydlet. Nakonec z jablíčka postupně ujídá, až se vleze i do jejího domečku.

Příběh je jednoduchý, nenáročný a přesto se budete asi usmívat od začátku do konce. Na každé stránce je pouze pár vět, takže text není dlouhý. K tomu celostránkové ilustrace v pestrých barvách, které vtipně doplňují průřezy.

Kniha je vhodná pro děti od 2-3 let, ale potěší určitě i začínající čtenáře.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Petr Horáček
Ilustrace: Petr Horáček
Rok vydání: 2020 (2. vyd.)
Rozměr: 240×261 mm
Hmotnost: 400 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments