ČTENÍ: Jak myška snědla měsíc

Knihy od Petra Horáčka jsou hodně oblíbené, a to nejen u nás, ale také ve světe. My jsme jako první drželi v ruce dílo Papuchalk Petr (recenze zde). A nyní jsme se díky spolupráci s Nakladatelstvím Portál dostali k novince, která mě nadchla ještě více.

Kniha Jak myška snědla měsíc je totiž zajímavá nejen příběhem a krátkými texty, jak je u autora zvykem, ale také zpracováním. Najdete zde totiž různé výřezy, díky kterým je čtení ještě zábavnější.

Obsah knihy

Hned na první stránce se setkáváme s výřezem symbolizující měsíc. Kniha vypadá nenápadně, že byste tam něco takového ani nečekali. Ale jakmile stránku otočíte, je tam!

Poté už začíná samotný příběh. Malá myška obdivuje měsíc a přála by si mít kousek jen pro sebe.

A v tom narazí na něco, co nikdy neviděla a je nadšená, že se její přání splnilo.

Žlutá věc ale tak voní, že si myška kousek ukousla. A pak ještě jednou, dvakrát, třikrát…

Najednou je půlka „měsíce“ pryč a myška je smutná, že už nikdy nebude tak krásně kulatý. Ve své skleslé náladě potká králíka a krtka, kteří ji ujišťují, že měsíc se nedá sníst. Ale myška je přesvědčená o své pravdě a je jí to líto.

Nadešel večer a myška stále truchlí. Kamarádi ji ale přesvědčí, ať jde s nimi ven. A tam si najednou všimne měsíce, který krásně svítí!

Formát knihy

Kniha je celkem velká, skoro dvojnásobná oproti Papuchalkovi Petrovi. Má čtvercový tvar a je hezky útlá, přestože jsou listy pevnější.

Cena a dostupnost

Knihu lze zakoupit v internetových e-shopech, v knihkupectví nebo přímo v Nakladatelství Portál nebo Knihy Dobrovský. Cena se pohybuje obvykle okolo 214-239 Kč, ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji.

Celkové hodnocení

Kniha Jak myška snědla měsíc je skutečně povedené dílo. A to jak zpracováním, tak obsahem. Příběh je krátký a jednoduchý, že ho děti snadno pochopí. K tomu celostránkové barevné obrázky a průřezy, které každému čtení dodají šmrnc. Co chtít víc?

Kniha je doporučována pro předškoláky, ale my jsme ji četli s tříletou a zaujala, že jsme ji přelouskali už několikrát. A věřím, že jsme se čtením neskončili.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Petr Horáček
Rok vydání: 2020
Rozměr: 235×258 mm
Hmotnost: 385 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments