KNIHA: Kdopak tu spí?

Petr Horáček je u nás známý hlavně díky krátkým příběhům, které s holkami moc rády čteme. V posledních měsících ale vyšly také leporela pro nejmenší, kde dominují Horáčkovy ilustrace, které jsou doplněny o různé prvky. Již dříve jsem vám představovala třeba Do pelíšku, A nyní bych vám ráda ukázala daší novinku – Kdopak tu spí?, která se skvěle hodí na čtení přes den, ale i večer.

Obsah knihy

V knize děti hledají, kdopak to na různých místech spí. Postupně odkrávají odklápěcí okýnka a najdou pod nimi zvířátka či lidi. Zjistí například, kdo spí na stromě (sova) nebo pod listem (žába).

V rákosí najdou krokodýla.

Kdopak to plave v řece? Kdo spí ve sněhu?

Na závěr děti objeví, kdopak to spí v postýlce…

Na každém odklápěcím okýnku je napsáno, jaké zvířátko je zde znázorněno, pokud byste si třeba nebyli jisti…

Formát knihy

Kniha má pevné stránky a menší čtvercový formát.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit v různých knihkupectvích nebo přímo v Nakladatelství Portál, kde ji mají za 212 Kč.

Celkové hodnocení

Leporelo Kdopak to spí? je plné otevíracích okýnek a děti pod nimi najdou různá zvířátka. Všechny přitom mají jedno společené – spí. Děti postupně odkrývají listy, rákosí, ale také třeba peřinu, pod kterou se tito spáči ukryli.

Kniha má pevné a odolné stránky a je vhodná (nejen) při usínání. Pomůže dětem při uklidnění a také je navede na následný spánek. Najdete v ní ilustrace typické pro Petra Horáčka – velké, jednoduché, plné barev. Z hlediska věku je kniha vhodná pro nejmenší od 1 roku.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Petr Horáček
Ilustrace: Petr Horáček
Rok vydání: 2022
Hmotnost: 280 g
Počet stran: 12
Vazba: leporelo

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments