ČASOPISY: Bing (1/2022)

O časopisu Bing, určeném pro nejmenší děti od 2 let, jsem vám psala už před rokem v této recenzi. Nyní přináším ukázku aktuálního čísla, abyste mohli vidět, jak vypadá časopis dnes.

Základní schéma je stále stejné – v časopise najdete spoustu hádanek, zábavných úkolů či malování s králíčkem Bingem i jeho kamarády. Součástí každého čísla je navíc dárek.

Obsah časopisu

V aktuálním číslem časopisu Bing najdeme hned několik jednoduchých obrázků na vybarvení. U některých se dobarvuje jen část, jiné jsou celé černobílé. Dokonce se zde nachází i obrázek čepice, kde děti obtahují a dokreslují různé tvary.

Dalšími aktivitami je hledání rozdílů nebo hledání věcí na obrázku.

Nechybí ani úkoly zaměřené na počítání, barvy nebo opaky (například velké/malé).

Bing a Sula hledají žaludy v lese – děti jim mohou pomoci, pokud najdou cestu bludištěm. Také zároveň dobarvují obrázky či hledají listy s nejpočetnějším zastoupením.

V rámci tvoření je pro děti připraven jednoduchý návod na ohňostrojové rakety nebo dotváření pánů Žaludů.

Specialitou v tomto čísle je tabulka pro nejlepší kamarády, kde jsou uvedené aktivity, které mohou děti provádět pro své kamarády – například obbejmout, pomoci, hrát si, vyrobit pro kamaráda dárek nebo se s ním o něco podělit.

Zahrát si mohou děti hru Skluzavky, kde postupují po jednotlivých políčkách a musí dávat pozor, aby po klouzačce nesjely zpátky. Kdo se dostane první do cíle, vyhrává (ke hře nepotřebujete nic speciálního – místo figurek si vystřihnete kolečka s obrázky Binga a jeho kamarádu a místo kostky si sestavíte jednoduchý spinner).

A co by to bylo za dětský časopis bez pohádky…

Součástí každého čísla je i dárek. Většinou se jedná o drobnost nebo sadu menších doplňkův či hraček. My jsme například v tomto čísle obdrželi lékařskou soupravu.

Formát časopisu

Časopis je velký jako formát A4, má obyčejné měkké listy. Obal je trochu pevnější, ale stále to není klasický tvrdý papír.

Cena a dostupnost

Časopis Bing vydává Egmont Publishing a můžete je objednávat zde. Vychází 6x ročně. Samozřejmě jej zakoupíte také v novinových stáncích či obchodních domech. Jedno číslo stojí 99,9 Kč (při předplatném 84,9 Kč), což je na jednu stranu za časopis celkem hodně. Ale je pravdou, že v každém čísle získáte i nějaký dárek.

Celkové hodnocení

Časopis Bing přináší jednoduché zábavné aktivity se známým dětským hrdinou. Děti se při plnění úkolů učí barvy, trénují počítání a jemnou motoriku, vyzkouší si trochu tvoření a hlavně všude vidí Binga. Takže jestli máte doma milovníka této postavičky, mohl by být z časopisu nadšený. U nás Binga pravidelně nesledujeme, ale Beky (4 roky) ho zná ze školky, a tak časopis hned s chutí vyplnila. Primárně je ale pro děti od 2 let.

Časopis můžete zakoupit v rámci předplatného nebo jednorázově (což je cenově výhodnější). Kromě Binga nabízí dále Egmont časopisy jako BarbieMy Little PonnyTlapková patrola, Prasátko Peppa, Medvídek PÚ, Princezny, Ledové království a další.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments