RECENZE: Merino body Engel

Merino máme moc rádi a používáme ho celá rodina. Když byla Beky malá, koupila jsem i jí pár kousků, a to nejen na zimu, ale také na léto. Jenže právě ty letní body byly špatný kup – sice byly hezky tenké, ale během pár použití se objevily díry, nekvalitní zpracování, no prostě zklamání.

Když mě tedy oslovila majitelka webu zkusmerino.cz, jestli nechceme v rámci spolupráce něco na léto vyzkoušet, prvně jsem chtěla odmítnout. Ale nakonec jsme se rozhodli dát letnímu merinu ještě poslední šanci, pořídili jsme jeden kousek pro Naty, která se měla každým dnem narodit.

Merino/hedvábí body Engel

Vybrali jsme si body, které má složení 70% bio merino vlna a 30% hedvábí. Díky tomu je body krásně lehké a prodyšné, což je na léto paráda. Navíc tím, že se jedná o merino, tak je dítě chráněno od horka i zimy. Body také odvádí z těla vlhkost, takže je vhodné nejen na běžné nošení, ale třeba i do šátku nebo do autosedačky, kde se nám děti často potí.

Protože je součástí hedvábí, tak je body vhodné i pro citlivější pokožku, což naštěstí není náš problém, ale to jsem před porodem samozřejmě nevěděla, takže jsem byla ráda, že je zde i tato vlastnost.

Zapínání je na cvočky a vleze se pod něj jak jednorázová tak látková plena. Navíc díky zajímavému střihu, kdy jsou prodlouženy boky, body plenu více méně zakryje, takže třeba nepoužíváme už ani kraťasy a vypadá to stejně dobře.

Okolo hlavičky je dostatek prostoru, takže se body dobře obléká.

Jak sedí velikost?

Body se vyrábí ve velikostech 62/68, 74/80 a 86/92. My jsme pro Naty vzali nejmenší velikost a poprvé jsme ho vyzkoušeli, když měla měsíc. V té době začala nosit velikost 62 a merino body Engel měla mírně volné, ale i tak celkem hezky sedělo. Body je hezky pružné, takže vydrží i dvě velikosti.

Zde ještě malé porovnání s klasickým bavlněným body vel. 62.

Cena a dostupnost

Body stálo 571 Kč a můžete ho pořídit na e-shopu www.zkusmerino.cz (naše najdete konkrétně zde, ale mají i jiné barvy a vzory). Cena je vyšší, ale tak už to u merina bývá. Na druhou stranu se i bazarově dá za krásnou cenu prodat.

Celkové hodnocení

Merino body značky Engel je kvalitně zpracované a na omak moc příjemné. Hodně mě překvapilo, protože po naší předchozí zkušenosti už jsem velká očekávání neměla. Navíc i když je jemné, není to úplně pavučinka, takže by mohlo i dlouho vydržet bez nějakých dírek (doufám teda).

Body využíváme hlavně v teplých dnech. Díky němu se Naty tolik nepotí, a to ani v šátku nebo ve vajíčku v autě, kde jsme jinak měli velké problémy. Ale dá se určitě použít i v zimě jako spodní vrstva. Když je body špinavé, tak ho jen v ruce jemně přeperu, takže ani údržba není nijak složitá.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments