ČASOPIS: Ledové království

Anna, Elsa, Olaf, Kristoff… Tyto postavy zná asi většina rodičů. I my mezi ně patříme a s motivem Ledového království máme doma už spoustu věcí. Nyní jsme vyzkoušeli dokonce i časopis, který vydal Egmont Publishing. Stejně jako jeho další titly (například Tlapková patrola, Bing, Princezny, Barbie aj.) obsahuje také dárek.

Obsah časopisu

V časopise Ledové království najdeme zábavné úkoly – například hledání rozdílů, putování podle šipek, seřazení obrázků, počítání prvků či doplnění řady obrázků.

Specialitou je také jednoduchá hra (v prvním lednovém čísle to byly Sobí dostihy, při kterých děti sbíraly obrázky sobů).

Součástí časopisu je dále tvoření – my jsme měli například možnost vystřihnour si kostku pro výše uvedenou hru nebo si udělat speciální zimní obazky.

Největší prostor je ale věnován komixovému příběhu, který se rozkládá na 12ti stránkách.

Upostřed časopisu se nachází plakát s oblíbenými hrdiny Ledového království.

Součástí každé čísla je dárek, který je pokaždé jiný. My obdrželi razítka, ale v dřívějších číslech byla třeba krabička na tajný zápisník, obrázková promítačka a jiné.

Formát časopisu

Časopis je velký jako formát A4, má obyčejné měkké listy, a to i na obale.

Cena a dostupnost

Časopis Ledové království vydává Egmont Publishing a můžete ho objednávat zde. Samozřejmě jej zakoupíte také v novinových stáncích či obchodních domech. Jedno číslo stojí 89,90 Kč, což je na jednu stranu za časopis celkem hodně. Ale je pravdou, že v každém čísle získáte i nějaký dárek.

Celkové hodnocení

Časopis Ledové království přináší čtení a zábavu s oblíbenými hrdiny Annou, Elsou, Olafem, Swenem Kristoffem či Oakenem. Hlavní náplní je komixový příběh na originální téma, které děti asi nebudou jen tak znát. Součástí je také několik hádanek či tvořících aktivit, kde se děti pobaví a také si mohou procvičit paměť či různé znalosti (u nás například počítání).

Časopis není tak obsáhlý, jak jsme u jiných dětských časopisů zvyklí (má 24 stran). Z hlediska věku je vhodný přibližně od 3-4 let. U nás z něj Beky byla nadšená i ve svých 3,5 letech (ale to bude hlavně tím, že Elsa je prostě Elsa).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments