KNIHA: Jak měl Fiškus pifku na kohouta

O kocourkovi Fiškusovi jsem vám zde psala už několikrát. Tato postavička od švédského spisovatele Svena Nordqvista nás okouzlila už dávno a nejsme jediní. Fiškuš je známý po celém světě a příběhy s ním byly přeloženy do více než 50 jazyků. My máme doma knihy jako Dort pro Fiškuse, Jak byl Fiškus malý a ztratil se, Jak Fiškus sázel masovou kuličku a Jak Fiškus s Pettsonem napálili lišku. A nyní jsme sbírku rozšířili o novinku Jak měl Fiškus pifku na kohouta.

Obsah knihy

V knize se čtenáři setkávají s dědou Pettsonem a jeho kocourkem Fiškusem, kteří žijí na venkově. U domu mají malou zahrádku, truhlářskou dílnu a také kurník, ve kterém žijí slepice.

Slepice jsou Fiškusovy nejlepší kamarádky. Často spolu vymýšlejí různé vylomeniny, prohánějí se a popichují. To se však změní, když Pettson jednoho dne přinese domů krabici a z ní vyskočí kohout.

Slepice jsou z kohouta celé paf a Fiškuse si už moc nevšímají. Také Pettson je z kohouta unešený, jak umí hezky kokrhat. Fiškus se ještě více zatvrdí a přál by si, aby šel kohout pryč. A hlavně aby skončilo to hlasité a časté kokrhání, ze kterého mu už praská hlava. Rozhodne se, že si o tom s dědou Petsonem popovída.

Děda Pettson přizná, že kokrhání je opravdu časté a že i on sám už je z toho trochu rozladěný. A tak se s kohoutem domluví, ať kokrhá méně. Ale ani to nepomohlo, a tak si s kohoutem popovídal sám Fiškus. A pověděl mu, že buď bude kokrhat jen chvilku ráno a chvilku večer, nebo půjde na pekáč.

To už je ale pro kohouta příliš. A rozhodne se raději odejít. Než tak ale učiní, nachystá ještě jedno velké překvapení….

Formát knihy

Kniha je velká jako formát A4. Má pevnou vazbu a je tenká.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Knihcentrum. Prodává se za 294 Kč.

Celkové hodnocení

Kniha přináší další příběh ze života kocourka Fiškuse. Tentokráte kocoura potrápí kohout, kterého přinese domů děda Pettson a všichni jsou z něj paf. Kohout odláká Fiškusovi jeho kamarádky slepice a navíc často a nahlas kokrhá. A to kocourek nenechá jen tak….

Kniha popisuje humornou formou radosti a strasti kocourka a dědy Pettsona. A závěr knihy mě tentokráte opravdu dostal a pobavil.

Příběh je doplněn o barevné ilustrace, které jsou ve stejném stylu jako předchozí knihy. U nás tak holky knížku přijaly dobře a četli jsme ji už několikrát. Kniha je vhodná od 3 let, s čímž souhlasím. Čerstvě tříletá Natálka u ní vydrží, což je dáno nejen relativně krátkým textem, ale také obrázky, kterých má kniha spoustu, což je skvělé.


Vydává: Nakladatelství Host
Autor: Sven Nordqvist
Ilustrace: Sven Nordqvist
Rok vydání: 2021 (1. vyd.)
Rozměr: 216×304 mm
Hmotnost: 380 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments