KNIHA: Jak byl Fiškus malý a ztratil se

Před pár dny jsem vám představovala knihu Dort pro Fiškuse, která se zaměřuje na stařičkého Pettsona a jeho mluvícího kocoura. Nyní mám pro vás slíbené pokračování, které opět vyšlo v Nakladatelství Host a jedná se o novinku loňského roku.

Obsah knihy

Kocourek Fiškus požádá svého pána, starého Pettsona, ať mu opět povypráví příběh, jak se ztratil. Pettson to vezme hezky od počátku, a tak povídá, jak se vlastně Fiškus dostal až k němu. Že paní Anderssonová jednoho dne přinesla krabici, aby nebyl Pettson tak sám, a v té krabici bylo koťátko, které Pettson pojmenoval Fiškus.

Pettson byl z nového společníka nadšený. Pořád mu něco vyprávěl, večer četl dokonce i příběhy. Měl radost, že není konečně sám a má si s kým povídat. A doufal, že když bude třeba hodně mluvit, časem se rozpovídá i Fiškus. A měl pravdu! Jednoho dne Fiškus promluvil a od té doby už nebyla v domečku chvíle klidu. Pettsonovi to ale nevadilo, ba naopak byl moc rád.

Jenže jednoho rána se vzbudil a kolem bylo podezřelé ticho. Fiškus vstal dříve a šel prozkoumat okolí. Jenže venku narazil na jezevce, rychle se schoval do bedýnky a nevěděl, co dále. Bál se o svůj život. Pettson ho zatím všude hledal, protože netušil, kde se může skrývat. Naštěstí hodně myšpulky Pettsona trochu navedly, kam má zajít….

Formát knihy

Kniha je velká jako formát A4. Má pevnou vazbu a je tenká.

Cena a dostupnost

Knihu lze zakoupit v internetových e-shopech, v knihkupectví nebo přímo v Nakladatelství Host, kde ji mají za 279 Kč (pokud ale narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Děda Pettson vypráví svému mluvícímu kocourovi příběh, jak se k němu dostal a také jak se jednoho dne málem ztratil. Vyprávění je napínavé a díky milým ilustracím také dojemné, že budete chtě nechtě držet Fiškusovi palce, aby ho Pettson včas našel.

První díl Dort pro Fiškuse nebyl špatný, ale tento se mi osobně líbí mnohem více. Opět platí, že má kniha jen pár stránek a i když je text psán menším písmem, není to nic náročného, takže se dá skvěle přečíst najednou. Knihu doporučuji pro děti od 3 let.


Vydává: Nakladatelství Host
Autor: Sven Nordqvist
Rok vydání: 2020
Rozměr: 216×303 mm
Váha: 350 g
Počet stran: 3o
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments