RECENZE: Motivační tabulky na čištění zoubků

Bojujete doma s čištěním zoubků? Musíte děti do této aktivity nutit nebo ji stále připomínat? Chcete dětem čištění zubů zpříjemnit a udělat z povinnosti zábavu? Pak mám pro vás tip, jak dětem (i sobě) pomoci.

Motivační tabulky

Do motivačních tabulek se ráno i večer zaznamenává, že má dítě očištěné zoubky. Princip je přitom jednoduchý – pokud si dítko zuby vyčistí, může si k danému dni nalepit malý zoubek. Zvlášť je řádek pro ranní i večerní čištění.

Tabulky jsou zalaminované, takže je můžete mít klidně i v koupelně a malý cákanec nevadí. Jsou velikost A4 a vyrábějí se v několik motivech – veverka v lese, kluk a dinosaurus, holka a víla.

Celý projekt motivačních kartiček se nazývá Šikovná veverka, na každé tabulce tedy najdete alespoň malou veverku, která děti čištěním zoubků provází.

V tabulce je také možnost uvést jméno dítěte, které si bude s veverkou zoubky čistit.

Cena a dostupnost

Jedna tabulka stojí 120 Kč a objednávat ji můžete na www.sikovnaveverka.cz.

Celkové hodnocení

Tabulky děti hezky motivují k čištění zoubků. Ilustrace jsou originální, krásně barevné a navíc díky různým motivům můžete zvolit to, co je dítěti nejbližší (u nás třeba vyhrály víly).

Motivační tabulku můžete snadno připevnit na kachličky i na stěnu. My ji máme přímo v koupelně, ať si Beky může zoubek nalepit hned, jak si je umyje.

Díky tabulce mohou děti navíc snáze poznat, jaký je den. U nás třeba Beky brzo pochopila, že když už zbývají jen 2 poslední sloupce, je tady víkend. Tedy čas, kdy tatínek nepracuje a něco zajímavého podnikáme. A hned se pak těší i na sobotní ráno.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments