TIP: Aktivity pro děti 12-18 měsíců

Dnes vám představím hračky, knihy, aktivity a pomůcky, které našeho raubíře nejvíce bavily ve věku 12-18 měsíců. Kromě kupovaných věcí máme pár hraček i doma vyrobených, na které samozřejmě v článku nechybí návod.

Nejoblíbenější bylo ale stejně chození ven v šátku, ze kterého byl pěkný rozhled. Procházeli jsme se parkem, městem nebo přírodou, hledali jsme zvířátka a říkali si, co vidíme. Také dětské hřiště začaly být populární. Jenže pořád venku být nemůžeme, a tak došlo i na hraní doma, která vám nyní shrneme.

Knihy

Série Jaro, Léto, Podzim, Zima, Noc ( Rotraut Susanne Bernerová)
Knihy nádherně ukazují, jak se mění život ve městě a na vesnici dle daného období. Je bez textu, ale nabízí spoustu námětů k vyprávění i jiné zábavě. V roce jsme sem tam prolétli, od 14. měsíce prohlížíme denně a stále baví. Více v kompletní recenzi, kterou naleznete zde.

Velká obrázková kniha Medvědi (Anne Suess)
Kniha je opět bez textu a ukazuje, jak se žije v městečku, kde žijí medvědi. Kniha byla u nás populární už před dceřinými prvními narozeninami. Denně jsme prohlíželi, a to až do 14. měsíce, kdy začala více bavit série Jaro, Léto, Podzim, Zima, Noc. I teď v 17ti měsících se k ní ale vracíme. Podrobnější recenzi naleznete zde.

Veselá kniha o malém krtkovi (Zdeněk Miler)
Obsáhlá kniha o krtkovi, jeho kamarádech a dobrodružstvích, které zažívají. Opět bez textu, jen ilustrace. Začalo bavit od 15. měsíce a je populární dodnes. Více v kompletní recenzi, kterou naleznete zde.

Leporela z KiKu
Šest knížek, které se zaměřují na téma statek, v přírodě, oblíbená zvířata, barvy, čísla a domov. Krásné ilustrace, malý rozměr, takže jsou vhodné i na cesty. Na tyhle úžasné leporela jsem bohužel narazila, až když dceři bylo 15 měsíců. Hned si je ale zamilovala. Kompletní recenzi si nenechte ujít zde.

Hračky a pomůcky

Duhová houpačka
Pořídili jsme na první narozeniny a dcera hned začala využívat. Prvně jen podlézala, pak začala obcházet a nakonec přišlo i na samotné houpání. Od 17. měsíce se houpe o sto šest. Kompletní recenzi naleznete zde.

Učící věž
Dřevěnou učící věž jsme objednali, když bylo dceři 14 měsíců. A mohli jsme klidně dříve. Stala se ihned pomocníkem, a to hlavně v kuchyni. Dcera se kouká, jak vařím, pomáhá míchat a samozřejmě ráda okusí, co má zrovna v dosahu. Tím, že se cítí zapojena a má program, mohu se v kuchyni konečně zase více realizovat. Takže dárek vlastně i pro rodiče. Více v kompletní recenzi zde.

Sada hudebních nástrojů
Set dřevěných hudebních nástrojů z Lidlu jsme pořídili ještě před dceřiným prvním rokem a možná jsme mohli i dříve. Nejvíce je využívána zvonkohra, která baví děti i dospělé. Dále sada obsahuje dvě vajíčka, dřevěné tyčky a malou tamburinu. Kompletní recenzi naleznete opět na blogu, a to zde.

Zvukové hračky
I po roce u nás vedly hračky, které vydávaly zvuky. Pokud zároveň blikaly, bylo to ještě lepší. Oblibě se proto stále těšil hrací stoleček s písničkami, dále například pejsek Fisher price, kytara Fisher price a další zvukové hračky, co jsme většinou dostali.

Bazének s balónky
Obyčejný nafukovací bazén, pár balónku a zábavy kopec (plavání, kopání, házení balónků a mnoho dalšího). Navíc pro mě je to super místo na úklid – když nemám čas, hodím hračky, co se všude povalují, do bazénku a návštěva může dojít. 😀

Homemade vkládačka
Jednoduchá hračka, která byla vytvořena za minutu a stala se hodně oblíbenou již před prvním rokem. Stačilo jen vyřízenou otvor do krabice (v našem případě Caro) a najít pár vršků od skleniček, které se do ní házejí. Ačkoli dcera ráda pořád někde lítá, u téhle aktivity si hezky sedne a vkládá. Klidně několikrát za sebou.

Tahání stužek
Další DIY hračka, kterou bereme často sebou do auta. Do kartonu (může být také krabička) se udělají dírky, kterými se prostrčí asi 15 cm dlouhé stužky, šňůrky, provázky nebo co najdete doma. Na každém konci se udělají uzly, za které děti stužky vytahují. Jak mají vytaženo, otočí na opačnou stranu a můžou jet znova.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments