KNIHA: Detektivové a narozeninový případ

Knižní sérii pro děti DeTEKTiVové od Zuzany Pospíšilové jsem vám už představovala. Prvně jsme četli díl s názvem Detektivové, poté Detektivové a zloději kabelek. Nyní se dostáváme ke třetí knížce z této povedené řady, kde budou kluci řešit zločin na narozeninové oslavě.

Obsah knihy

Začíná nový školní rok a kluci Dan, Tadeáš, Kuba, Tomáš a Vašek se opět scházejí ve škole v plné sestavě. Díky Tomovi se dostanou na narozeninovou oslavu jeho spolužačky Evy, které se Tom líbí. Sympatická je ale i zbytku party. A tak se rozhodnou dát ji netradiční dárek. Vyrobí ji tašku s detektivními pomůckami a přidají i vlastnoručně vyrobený průkaz, díky kterému se Eva může stát členem jejich detektivního klubu.

Když oslava končí, děti zjistí, že jim někdo ukradl boty. No opravdu. Hlavně ty, které byly nové. A to je hned práce pro detektivní tým.

Jako první si Dan všimne dřívek od jitrnice. Kluci se dovtípí, že to byla asi návnada na Eviina psa Rolanda, aby ho lupič odlákal. Všimnou si kousek vedle i stop od velkých bot. Pomocí sádry udělají odlitek a pátrání může začít.

Druhý den odpoledne pošle Tomáš Evě e-mail, že ji bude čekat o půl osmé u školy a potřebuje ji sdělit důležité informace. Eva se za ním večer vydá, ale Tom nepřijde. Když se Eva vrací domů, setká se se svými rodiči, kteří se vrací z divadla. Ti jsou nejdříve v šoku a rozblobeni, že šla Eva večer sama ven. Ale v zápětí společně zjistí, že mají na domě vypáčený zámek a někdo jim ukradl spoustu věcí. Ještě že Eva nebyla doma, když zloděj přišel. Protože by na něj byla úplně sama…

Poté se ale začne celá záležitost zamotávat. Detektivové zjistí, že e-mail nepsal Tom. Někdo chtěl Evu vylákat ven. Proč? Aby loupil? A kdo to je? Parta se pouští společně s Evou do dalšího napínavého případu….

Na konci knihy na děti čekají detektivní otázky, které prověří, jestli při čtení dávaly pozor. Nechybí také krátké představení všech členů party DeTEKTiVové.

Formát knihy

Kniha má velikost jako formát A5, má pevnou vazbu a klasické stránky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit na různých e-shopech nebo přímo v Nakladatelství Grada, kde ji mají za 209 Kč. Případně v elektronickém formátu je kniha ještě levnější.

Celkové hodnocení

Dan, Tadeáš, Kuba, Tomáš a Vašek se pouští do další pátrací akce. Tentokráte ale nebudou sami. Na pomoc přijde Eva a řešit se bude krádež bot na narozeninové oslavě. Než ale stihnou případ dořešit, je zde mnohem větší problém. Někdo vykrade Eviin dům. Cenné věci, televize i další vybavení je pryč. A tak se kluci ve spolupráci s Evou zapojí do vyšetřování…

Kniha Detektivové a narozeninový případ je napínavá, svižná a děti se dozví různé zajímavosti z detektivní práce. Každá stránka je barevná a celý příběh je doplněn o různé ilustrace tak, aby děti čtení co nejvíce bavilo. Kniha je vhodná pro děti od 9 let.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Markéta Vydrová
Rok vydání: 2018
Rozměr: 215×165 mm
Hmotnost: 300 g
Počet stran: 104
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments