KNIHA: Ajdar

Kniha Ajdar mě na první pohled překvapila hlavně svým grafickým zpracováním. Zapomeňte na obyčejný text doplněný o občasnou ilustraci. V novince Ajdar od Nakladatelství Portál je text nevšedně vložen do obrázku, takže má různý tvar a zpracování. A to není vše…

Obsah knihy

Malá Matylda žije v zemi, která je nejkrásnější na světě. Je to úžasná země, kde žije spoustu zvířátek, lidí a dokonce i pan král.

Jednou se ale něco stalo. Země se zatřásla. A od té doby bylo vše naopak.

Vzniklo spoustu zvířat které nikdy nikdo neviděl – například psoželva, koňopták nebo krávkočka. A dobře nedopadli ani lidé. Fotbalista byl bez nohy, novinář bez rukou…

Jediná Matylda vyvázla v pořádku, protože při zemětřesení provozovala zrovna svou nejoblíbenější činnost – skákala přes švihadlo. Tím byla mezi nebem a zemí, a tak se nezměnila.

Král ji poví, že je ale tím pádem jediná, kdo může jejich zemi zachránit, aby byla jako dřív. Musí se vydat do jádra země, kde žije drak Ajdar, který to celé způsobil.

A tak se Matylda vydává na cestu. Potká démona Diva, pomůže čarodějnici a pak se dostane i k drakovi Ajdarovi. Ten Matyldě prozradí, že ho bolí záda z toho, jak lidé neustále vrtají stroji do země. Podaří se Matyldě drakovi pomoci? Zachrání svou zemi? Vrátí se zase vše tak, jak má být?

Formát knihy

Kniha je vysoká jako formát A5, má čtvercový tvar a klasické, byť trochu pevnější stránky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit v knihkupectví nebo přímo v Nakladatelství Portál, kde ji mají za 203 Kč.

Celkové hodnocení

Kniha Ajdar přináší příběh o holčice Matyldě, která se díky své zálibě ve skákání jako jediná nezměnila, když přišla na její zemi pohroma. A proto je také jediná, kdo dokáže dát vše zase do pořádku. Musí ale navštívit draka Ajdara…

Kniha vyniká hlavně svým grafickým zpracováním, kdy je text psán přímo do obrázků. Má různý tvar, a tak je čtení nevšední a zábavné.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Marjane Satrapi
Ilustrace: Marjane Satrapi
Rok vydání: 2024
Rozměr: 254 x 25 cm
Hmotnost: 400 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments