KNIHA: Detektivové a zloději kabelek

Před pár dny jsem vám tady představovala knížku Detektivové, kde parta školáků řešila záhadu ukradeného obrazu. Klukům se podařilo případ vyřešit, ale tím jejich práce nekončí. V další knížce je čeká nový zločin. Jak si v něm povedou?

Obsah knihy

DeTeKTiVové mají před sebou další zapeklitý případ. Kuba a Tom byli s maminkou nakupovat, když v tom přiběhl na parkovišti zloděj, ukradl jejich mamince kabelku a rychle s ní utekl k autu. Nasedl a už byl pryč. Co teď?

Naštěstí Kuba a Tom byli pohotoví a zapamatovali si nejen značku auta či SPZ, ale také další podrobnosti, které sdělili policistům. Jenže oficiální pátrání je pomalé, a tak se do toho vloží i DeTeKTiVové Tadeáš, Kuba, Dan, Tomáš a Vašek.

Nejprve navštíví nadstrážmistra Mrázka, kterého znali z předchozího vyšetřování. S malými kluky by se nikdo jen tak nebavil. Ale když je s nimi pan vyšetřovatel, dostanou se i ke kamerovým záznamům ze supermarketu.

Bohužel ale kamery zrovna v době krádeže nefungovaly správně. Co teď? Naštěstí tatínek vymyslí způsob, jak zaměřit maminčin ukradený mobil. A podaří se mu dokonce vzdáleně přes fotoaparát telefonu udělat fotku toho, kdo jej zrovna má. Kluci v muži poznají zloděje z parkoviště. Jenže poté se telefon vybije a je po sledování.

A co takhle zkusit zajít na parkoviště, jestli zloděj nečíhá na dalšího oběť? Čin vypadal promyšlený, a tak si kluci domysleli, že možná nebyl ojedinělý. A když u supermarketu opravdu zloděje uvidí, jejich doměnka se potvrdí.

Strážmistr Mrázek naplánuje speciální akci, kde paní policistka hraje maminku a kluci budou jako její děti. A pokusí se motivovat zloděje, aby ukradl právě jejich kabelku, díky čemuž by ho chytili přímo při činu. Podaří se jim jejich plán? Dopadnou nakonec zloděje? A vrátí se k mamince její kabelka?

Formát knihy

Kniha má velikost jako formát A5, má pevnou vazbu a klasické stránky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit na různých e-shopech nebo přímo v Nakladatelství Grada, kde ji mají za 239 Kč. Případně v elektronickém formátu je kniha ještě levnější.

Celkové hodnocení

Parta kluků, kteří si říkají DeTeKTiVové, mají před sebou nový případ. Přímo před zraky Kuby a Toma ukradne nějaký zloděj maminčinu kabelku. A to samozřejmě nemohou nechat jen tak. Společně se svými kamarády a strážmistrem Mrázkem se pouští do vyšetřování. Podaří se jim dopadnout zloděje?

Kniha Detektivové a zloději kabelek opět čtenáře zavede do tajuplného světa policejního vyšetřování. Kluci totiž nejsou žádná béčka a o detektivní práci toho ví poměrně dost.

Příběh je doprovázený o barevné ilustrace. A je členěný do kapitol. Kniha je vhodná pro děti od 9 let.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Markéta Vydrová
Rok vydání: 2012
Rozměr: 215×165 mm
Hmotnost: 300 g
Počet stran: 56
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments