RECENZE: Boty pro děti TipsieToes (Aliexpress)

Z Aliexpress máme už několik bot a prozatím jsme byli moc spokojeni. Kupujeme zde hlavně barefoot obuv, protože jsem zjistila, že boty jsou kvalitní a hlavně za takovou cenu, za kterou je u nás těžko seženu, takže se nákup opravdu vyplatí.

Dnes vám podrobněji představím především botasky TipsieToes, které nosila Beky loni od léta do podzimu. Jsou měkké, lehké, ohebné a na noze vypadají moc hezky. Mají dostatek prostoru pro prsty, díky čemuž podporují zdravý vývoj dětských nožiček.

Specifické vlastnosti

Svrchní část botasek je tvořena z plátna s potiskem kytiček (v klučičí verzi je maskáčový vzor, viz obrázky níže). Kolem jsou lemovány broušenou kůží, takže se boty tolik neokopou. Beky je používala více méně pořád – a to včetně klouzačky nebo odrážedla. A jediná vada po několikatýdenním používání byl malý flíček na růžových botách (na černých to tolik vidět nejde).

Boty jsou na track podrážce.

Beky má normální nohu, kotníky spíše trochu užší a sedí ji parádně. V prstech je bota trošku širší, ale tím, že se dá stáhnout páskem na suchý zip, tak se boty ani nehnout a na noze sedí jak přikované. Dokonce si je Beky byla v roce a půl schopna obléct sama (gumičku na jazyku si snadno roztáhne a pásek se také lehce zalepí).

Boty dokonce zvládly i lehkou ranní rosu nebo mírný déšť. Do kaluže ale rozhodně nejsou (s čímž jsme ale počítali – používali jsme je primárně v létě a na podzim na běžné nošení).

Jakou velikost zvolit?

Boty jsou mírně užší a velikost sedí přesně dle tabulek. My jako první objednali velikost 6 (ružové), a to v druhé polovině dubna v rámci předobjednávky. Boty jsme obdrželi asi za 3 týdny a tak se mi zalíbily, že jsem ihned objednala ještě jedny (o číslo větší, černé), protože Beky sice měla mírnou rezervu, ale na celé léto a ještě podzim by nevydržely. Druhé boty (velikost 7) dorazily za 2 týdny.

Cena a kde objednat

Cena bot se odvíjí od zvolené velikosti. Obecně se ale pohybuje od 390-420 Kč, což je krásná cena. Obzvláště když vezmete v potaz, že se jedná o 100 % barefoot a navíc celkem kvalitní boty (u nás bych dala mnohem více). Nás vyšel jeden pár na 385 Kč, doprava zdarma. Clo ani DPH jsme neplatili, takže cena je konečná.

Kytičkové botasky pro holky můžete zde, maskáčové pro kluky pak najdete tady.

Oboje boty byly zabalené v nafouknutém pytlíku a přišly bez poničení. Vůbec nesmrděly, jak mě někteří strašili. Jen podrážka byla trošku tuhá, ale stačilo párkrát promnout v ruce a hezky změkly. Uvnitř byly od počátku příjemně měkoučké. Stélka se dá snadno vytáhnout, pokud ji nechcete mít nebo potřebujete třeba botu změřit.

Celkové hodnocení

Botasky TipsieToes byly naše první barefoot boty z Aliexpressu. Přiznám se, že jsem jim moc nevěřila. Sice jsem je koupila na doporučení mnoha českých rodičů, navíc v objednávce, která byly vytvořena přímo pro českou komunitu (oboje najdete ve facebookové skupině Barefoot obuv z Aliexpressu). Ale i tak jsem byla trošku na vážkách, co že nám to přijde.

Výsledek mě ovšem hodně potěšil. Boty jsou kvalitně zpracované, hezky měkké, ohebné a Beky sedly jako druhá kůže. Navíc se v nich v létě ani nožička tolik nepotila, jak jsem se trošku obávala. Na noze vypadají hezky a snad jediná nevýhoda je, že nevydrží větší déšť nebo přechod kaluží (ale které botasky ano?).

Postupně jsme z Aliexpress dokoupili i jiné barefoot botičky (sandále, zimní, capáčky aj.) a letos v tom budeme určitě pokračovat. Nikdy by mě nenapadlo, že bych zrovna v Číně narazila na kvalitní dětskou obuv, ale holt člověk se mýlí. Boty je stále možné zakoupit, ale sem tam se dělají malé změny na základě poznatků klientů, takže doporučuji případně sledovat zmíněnou facebookovou skupinu, kde najdete všechny podstatné informace.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments