KNIHA: Haló, haló paní Kočko!

Kniha Haló, Haló, paní Kočko od úšpěšného slovenského výtvarníka Ľuboslava Paľo je už na první pohled jiná, než bývá u dětských knih zvykem. Mohou za to hlavně netardiční umělecké ilustrace, které tvoří značkou část knihy a doprovázejí krátký a jednoduchý text. Kniha ale kromě umělekého zážitku nabízí i něho navíc – ukazuje dětem, jakou sílu může mít přátelství…

Obsah knihy

Myší bráškové Tim a Pim něco najdou. Je to chlupaté a netuší, co by to mohlo být. Tak za to zatáhnou. A zjistí, že to byl očas od kočky. Paní Kočky. Rychle se snaží utéct a přitom skočí do díry v zemi, kde bydlí jejich kamarád ježek.

Ten je smutný, protože si chtěl do komůrky na zimu přinést koš s ovocem, ale sám s ním nehne, poněvadž je těžký. Myšáci mu pomohou vše do komůrky nanosit a vydávají se domů. Po cestě si lehnou na krásně žlutou louku, aby si odpočinuli. Jenže najednou cítí nad hlavami stín.

Paní Kočka je zpět. V ruce má hrnec, kterým přiklopí zaskočené myšky. A škodolibě se usmívá, jako budou mít hostinu. Nadarmo se ale neříká, že v nouzi poznáš přítele. Vše vidí ježek, který je myšákům vděčný za to, že mu pomohli nanosit úrodu. Vykope tunel až pod hrnec a pomůže jim utéci. Co na to kočka?

Formát knihy

Kniha je velká jako formát A4 a má pevnou vazbu.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Portál, kde stojí 199 Kč. Pokud ale narazíte na akci, lze ji pořídit i levněji.

Celkové hodnocení

Kniha přináší krátký příběh o přátelství, které myškám doslova zachránilo život. Děj je napínavý, místy humorný a především ukazuje, že spolupráce a přátelství jsou pro život důležité.

Na každé stránce je pouze pár vět a dominují velké barevné ilustrace, které jsou zajímavě barevně vyladěné. Podobný styl v dětských knihách často nenacházím, tak mě trochu překvapil. Každopádně Beky (3,5 let) se obrázky moc líbí.

Kniha je vhodná pro děti od 3 let a potěší určitě i začínající čtenáře, protože text je opravdu krátký a jednoduchý.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Ľuboslav Paľo
Ilustrace: Ľuboslav Paľo
Rok vydání: 2018 (1. vyd.)
Rozměr: 215×295 mm
Hmotnost: 420 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments