KNIHA: Moje první kniha plná čísel

O sérii Montessori svět úspěchu, kterou má na svědomí Slovart, jsem vám už trochu povídala v rámci recenze na pracovní sešit Moje první kniha o lidském těle. Jedná se o sérii interaktivních knih, v rámci kterých děti pomocí zábavných úkolů a samolepek poznávají různé oblasti – přírodu, čísla, tvary, lidské tělo, roční období nebo třeba domácí zvířata.

Všechny sešity vycházejí z montessori principů, a tak podporují proces osvojení si různých informací a nejsou jen o tom, aby se děti něco teoreticky učily.

My jsme se nyní dostali ke knize, která je zaměřená na poznávání čísel, což je u nás právě aktuální téma (čtyřletá Beky umí napočítat do deseti, ale poznat jednotlivé číslice ji ještě tolik nejde). A proto jsem knihu celkem uvítala.

Obsah knihy

Moje první kniha plná čísel obsahuje spoustu aktivit, ve kterých se děti učí poznávat číslice a také počítat do deseti. Hned na počátku si mohou děti vystřihnout číslice 1-9, které jim pak pomáhají při plnění úkolů.

V rámci úkolů čeká na děti například malování a kreslení, při kterém určuji správné počty nebo hledají správné číslice.

Děti se také budou učit číslice psát – nejčastěji formou obtahování.

Stěžejní část úkolů se pak zaměřuje na práci se samolepkami.

Ty jsou papírové a vždy je popsáno, k jakému tématu se vztahují, aby je děti mohly správně dolepit.

Formát knihy

Kniha je velká přibližně jako formá A4, má měkkou vazbu a trochu pevnější stránky.

Formát knihy

Knihu můžete zakoupit na e-shopu Babyknihy.cz, kde ji mají za 169 Kč. Ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji.

Celkové hodnocení

Moje první kniha plná čísel se spoustou užasných samolepek z edice Montessori svět úspěchů dětem nabízí spoustu aktivit, skrze které se učí, jak vypadají číslice a také si osvoují základní početní úkony (do deseti).

Úkoly jsou jednoduché, hezky barevně zpracované a hlavně při nich děti využijí spoustu samolepek, které jsou součástí knihy. Trochu škoda, že jsou samolepky z podobného materiálu jako stránky (čili papír) a ne z něčeho pevnějšího. Každopádně děti budou hodně lepit a v úkolu je vždy popsáno jak. Kromě lepení ale využijí i pastelky nebo nůžky.

Aktivity v knize jsou zvoleny podle promyšleného systému na základě montessori pedagogiky. Cílem knihy je rozvíjet kognitivní funkce malých dětí a ne jim jen něco „vtlouci do hlavy“.

Kniha je vhodná hlavně pro předškoláky, tedy 4-6 let, pro které může být takovým prvním seznámením s číslemi.


Vydává: Slovart Print
Autor: Chiara Piroddiová
Ilustrace: Agnese Baruzziová
Rok vydání: 2017
Rozměr: 191×273 mm
Hmotnost: 350 g
Počet stran: 64
Vazba: brožovaná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments