RECENZE: 100 aktivit na výlety

Mi se nechce ven. To je nuda. Bolí mě nohy. Půjdeme už domů? Někdy je skutečně „radost“ jít s dětmi ven. Aby k takovým chvílím moc často nedocházelo, vznikla v Albi krabička „první záchrany“, kde je celkem 100 různých aktivit, které by měly dětem pobyt venku zpříjemnit, ozvláštnit a vylepšit. A protože se zrovna blíží období, kdy budete venku asi častěji, podívali jsme se na hru podrobněji.

Obsah balení

V balení najdete celkem 50 karet, které jsou oboustranně popsané. Na každé straně je 1 aktivita, takže jim získáte celkem 100.

Nechybí samozřejmě návod, kde se dozvíte základní informace o hře a také tipy, co si sebou vzít nebo jak soubor her využít.

Karty jsou uložené v praktické kovové krabičce, která je poměrně pevná, a tak se karty jen tak neponičí. Krabička vleze do batůžku, kabelky i kapsy.

Jak kartičky využít?

Karty jsou rozdělené podle prostředí, do kterých se aktivity nejvíce hodí. Některé hry a úkoly ale můžete využít i na více místech.

V lese

V této sérii najdete celkem 38 aktivit, které využijete převážně při procházce lesem. Zahrajete si například na lesní architekty, budete trénovat správnou mušku, hrát na schovávanou, protáhnete si tělo nebo potrénujete názvy stromů.

Na louce

Druhá oblast aktiv se hodí na louky. Najdete zde 18 aktivit, ve kterých budete poznávat květiny, něco vyrábět, cvičit angličtinu, vyprávět příběhy nebo třeba zkoumat přírodu.

Ve městě

Pokud zavítáte do města, můžete využít některou ze 14 aktivit, které v krabičce najdete. Třeba sledovat značky aut, názvy ulic, něco hledat nebo se učit orientovat v mapě.

U vody

Dalších 12 her a úkolů je zaměřených na pobyt u vody. Děti budou stavět hráz, loďky nebo třeba napodobovat zvířata.

Hrady a zámky

Poslední sada aktivit je vhodná při návštěvě hradů či zámků. Budete dobývat hrad, zahrajete si slovní domino, budete vymýšlet příběhy, ale také si zazpíváte.

Cena a dostupnost

Sadu 100 aktivit ny výlety můžete zakoupit přímo v Albi prodejnách nebo na jejich e-shopu.

Celkové hodnocení

Zpříjemnit dětem pobyt venku, naučit je něco z přírody, motivovat je k pohybu…. O tohle všechno se snaží sada 100 aktivit na výlety od Albi. Na kartách najdete různé úkoly, hry a nápady na tvoření, které může využít v lese, na louce, ve městě, ale také u vody nebo na hradě.

Karty jsou v praktické kovové krabičce, kterou můžete snadno sbalit do batůžku a můžete ji tak vytáhnout, kdykoli bude potřeba. Hra je vhodná pro děti od 4 let a spadá do série Kvído cestovatel, ze které jsem vam již dříve představovala karetní hru Kvídova postřehovka.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments