KNIHA: Linka a Bod

Knížky nemusí být jen o čtení. Obzvláště pro malé děti mohou být knihy také prostředkem pro hraní a netradiční aktivity. Příkladem mohou být díla od věhlasného autora Hervého Tulleta, která jsem vám zde už několikrát představovala (například jeho knihu Barvy, La! nebo novinku Kouzelná ruka). V nich se děti zapojují do prohlížení tím, že plní různé úkoly, při kterých pracují s fantazií a představivostí.

Nyní se k nám dostalo od Nakladatelství Portál další dílo na obdobném principu. Je od jiného autora, ale děti zde opět pracují s tvary a barvami. Zároveň se učí o rozdílech a toleranci. Vše na základě netradičního vizuálního zpracování.

Obsah knihy

Zamysleli jste se někdy nad tím, co všechno může z jedné linky a jednoho bodu vzniknout? Při troše představivosti je to tolik věcí a prvků, že vám budou až oči přecházet.

V knize Linka a Bod spoustu z nich uvidíte na vlastní oči. Linka a Bod jsou totiž kamarádi, kteři si spolu rádi hrají. A rádi se stylizují do různých předmětů. A co víc – mají také spoustu dalších kamarádů, se kterými je rovněž zábava.

Linka a bod si spolu rádi hrají na houpačku. Někdy se točí jako vrtule letadla.

Nejraději ale mají, když za nimi přijdou další Body a Linky. S nimi je totiž ještě větší zábava. Mohou se stát kytkou, obilím, stromem, ale také třeba vlakem nebo slunečníkem.

Mohou také postavit svoje město. To je ale mnohem krásnější, když bude barevné….

Formát knihy

Kniha má čtvercový formát, pevnou vazbu a klasické, byť trochu pevnější stránky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit v různých e-shopech, knihkupectví nebo přímo v Nakladatelství Portál, kde ji mají za 200 kč.

Celkové hodnocení

Kniha Linka a Bod dětem hravou formou ukazuje, jak málo někdy stačí k tomu, abychom vytvořili různé obrázky. Třeba obyčejná čára (linka) nebo puntík (bod) a obrázek města je na světě.

Kniha rozvíjí dětskou fantazii a dává také náměty na přemýšlení. Zároveň je skvělou inspiraci na tvoření. Protože takový puntík a linku můžete snadno vystřihnout třeba z papíru a děti mohou zkusit skládat obrázky podle knížky. Nebo vytvořit i své vlastní. Vhodné pro děti od 2 let.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Véronique Cauchy
Ilustrace: Laurent Simon
Rok vydání: 2023
Rozměr: 251×252 mm
Hmotnost: 460 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments