RECENZE: Ozdobné děrovačky Heyda

Pokud stejně jako my často tvoříte, možná už jste pokukovali po ozdobných děrovačkách. My jsme na ně narazili v různých kroužcích, kde za jejich pomocí lektorka dělala všelijaké tvary, které děti pak lepily. Šlo to rychle, jednoduše a výtvory přitom krásné.

Protože Beky má lepení moc ráda, rozhodla jsem se nějakou děrovačku pořídit i domů. Přeci jen využití je velké – hodí se třeba na výrobu různých přáníček, ale také při tvoření s dětmi.

Nakonec jsme skončili u ozdobné děrovačky zn. Heyda, kterou vám nyní podrobněji představím. Máme doma dva motivy, které jsou jakoby neutrální, takže je používáme po celý rok.

Děrovačka Heyda

Děrovačka Heyda je celkem velká, takže i výsledné tvary jsou větších rozměrů a dobře se s nimi pracuje. Do děrovačky můžete vložit normální i tvrdý papír, oboje přerazí celkem snadno.

Pokud ozdobnou děrovačku ještě neznáte, tak princip je jednoduchý a vlastně stejný jako u klasických děrovaček – stačí vložit papír do spodní části, ze shora zmáčknout a z papíru se vyrazí jednoduchý obrázek.

Dospělí mohou tvary vytvořit stisknutím dvou prstů, děti pak položením dlaně na horní plast, což se Beky dělalo dobře, takže v necelých třech letech byla schopna děrovačku sama používat.

Jediné, co Beky neovládá, je vytáhnutí vyražených obrázků. Na spodní straně je plast, který se musí vysunout, a to jí moc nejde. Plast jsem proto oddělala, takže když tiskne, obrázek ji rovnou vypadne a je spokojená.

Děrovačka z Aliexpress

Než jsme zakotvili u děrovaček Heyda, vyzkoušeli jsme i pár kousků i z Aliexpressu, protože byly jen za pár korun (kolem 10 Kč/ks) a byly různě po internetu celkem chválené. Moc spokojeni jsme ale nebyli.

Děrovačka z Číny je sama o sobě hodně malá, takže se s ní hůře pracuje (malým dětem obzvláště). Zmáčknout ji musíte dvěma prsty, což Beky dělalo někdy problém, protože v prstech nemá ještě takovou sílu a přesnost. I samotné tvary, které z děrovačky vyjdou, jsou hodně malé, takže je lepit byl někdy fakt boj a ve výsledku skoro nešly vidět.

Níže můžete vidět, jaký je velikostní rozdíl. Opravdu velký, obzvláště u výsledných papírových tvarů.

Cena a dostupnost

Děrovačka (raznice) Heyda stojí okolo stovky a můžete ji zakoupit v různých e-shopech nebo v papírnictví. My jsme ji kupovali v rámci nějakých slev, takže nás vyšla dokonce i na méně.

Děrovačka z Aliexpress stojí okolo 25 Kč, ale při slevě ji můžete opět koupit i levněji. Najdete ji třeba zde.

Celkové hodnocení

Děrovačky používáme často. Hlavně tvar kytičky je skvělý a univerznální. Beky třeba stačí zbytky barevných papírů, jeden tvrdý papír,lepidlo a krásně se zabaví. Z barevných papírů dělá kytičky a ty pak lepí na tvrdý papír, jakožto na louku. Kytičky lepíme i na různý přáníčka.

Zkoušeli jsme ještě jednu českou děrovačku, která byla té od Heyda podobná, ale takové kvality nedosahovala.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments