HRANÍ: Sára & Budapešť – město plné samolepek

Chcete dětem představit různé státy, jejich kulturu či známá města? Zábavnou formou? Pak by vás mohla zajmout série město plné samolepek, která vychází v Nakladatelství Ella & Max. Jedná se o soubor sešitů se samolepkami, kde hlavní postavy děti zavedou do různých měst. Kromě tamních památek uvidí například i typické oblečení, aktivity či tradice dané země. Nechybí ani pár slov o kultuře nebo zajímavých místech.

Podrobně jsem vám z této série představovala už knížky Terezka & Praha nebo Šaty pro Kate. Nyní vám ukáži další dílo, v němž dívka Sára čtenáře pozve do Budapeště.

Obsah knihy

V samolepkové knížce Sára & Budapešť děti zavítají do hlavní města Maďarska. Zjistí, jak vznikl samotný název Budapešť, kde přesně se rozkládá a podívají se také do budapešťských uliček nebo do velké tržnice, kde se nachází pousta prodejních stánků, produktů a lidí, které si mohou děti dolepit.

Jednou z dominant Budapeště je Budínský hrad, někdy také nazýván jako královský palác. Děti zjistí, kde se nachází, jak vypadá a mohou zde nalepit různé návštěvníky.

Dalším historickým místem, které v samolepkové knížce najdeme, je budova parlamentu. A také Gellertovy lázně, odkud je krásný výhled na celé město.

Knížkou provázejí 3 hlavní postavy – Sára a její kamarádky Judit a Mária, které mohou děti obléknout pomocí samolepek do nádherných šatů i krojů.

Nechybí ani slibované faktické informace o uvedených památkách.

A samozřejmě spousta samolepek! Celkem je jich více než 300 a jsou opakovaně použitelné.

Formát knihy

Samolepkový sešit je o trochu větší než formát A4. Strany pro nalepování jsou tvrdší, nálepky jsou pak na měkkých stránkách, aby se lépe odlepovaly.

Cena a dostupnost

Sešit můžete zakoupit v různých e-shopech a knihkupectvích nebo na oficiálním e-shopu Nakladatelství Ella & Max. Cena je běžně 149 Kč, ale na e-shopu je se slevou 20%.

Celkové hodnocení

Samolepkový sešit Sára & Budapešť děti zavede do Maďarska. Poznají nejznámější budapešťské památky a také si mohou nalepit samolepky lidí, rostlin, ale také lodí či zvířat. Zábavnou formou tak zjišťují informace o jiných kulturách, než je ta naše. A zároveň cvičí jemnou motoriku.

Sešit není příliš podrobný, takže rozhodně nenahrazuje naučné knížky. Děti ale díky velkému množství samolepek určitě zabaví a ještě se přitom dozví něco nového. Vhodné od 3 let.


Vydává: Nakladatelství Ella & Max
Autor: Ema Potužníková
Ilustrace: Lucie Jenčíková
Rok vydání: 2021
Rozměr: 240×309 mm
Hmotnost: 240 g
Počet stran: 20
Vazba: sešit

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments