RECENZE: Zimní boty pro děti (Fake Camper, Aliexpress)

Konečně nám dorazily zimní boty, které jsme měli objednané z Aliexpress. Dala jsem na recenze a vyzkoušela jsem letos fake camper, které si lidé už delší dobu chválí.

Boty jsou kvalitně zpracované, teplé a krásně měkké. Jsou vhodné pro kluky i holky. Vyrábějí se ve třech barvách (černá, žlutá, bílá) a dvou provedeních (suchý zip nebo šňůrky). Jsou doporučovány v barefoot skupinách, takže jsou vhodné i pro ty, kdo více řeší, jaké boty dětem pořídí.

Specifické vlastnosti

Boty jsou vyrobeny z umělé koženky a na patě a špice je broušená useň. Uvnitř je hrubší kožíšek. Dle názorů rodičů, kteří boty měli už loni a předloni, prý v pohodě vydrží českou zimu a sníh. Nepromoknou a ani nožky nemá dítě studené, tak jsem zvědavá. Vzhledem k tomu, že do ČR ještě pořádná zima nedošla, tak my na pořádné testování teprve čekáme.

Podrážka u nových bot je dost tvrdá, což mě překvapilo vzhledem k tomu, že jsou boty doporučovány i v okruhu barefoot, kde se dbá naopak na měkkou podrážku. Ale stačilo párkrát promáčknou v ruce, podrážka příjemně změkla a Beky se v nich chodí nakonec dobře.

V recenzích se často rodiče stěžovali, že jdou boty (hlavně ty na šňůrky) špatně obouvat. Nám šla noha do boty trochu hůře zasunout (obzvláště když se obouvala Beky sama), ale jinak bez problému. Suché zipy jdou dobře roztáhnout a noha tam krásně vleze.

Boty mi přijdou vhodné spíše pro vyšší nárt a širší kotník. Beky má nohu normální a musíme hodně dotahovat, aby seděly. Takže na úzkou nožičku si je moc nedovedu představit.

Jakou velikost zvolit?

Boty sedí celkem dobře dle tabulek. Objednávala jsem velikost 8, což by mělo odpovídat evropskému číslu 25. Boty mají na délku 15,5 cm, na šířku cca 6,8 cm (měřeno krejčovským metrem). V době objednání (začátek října) měla Beky velikost 23, takže jsem brala raději větší, ať ji na zimu vydrží. Nyní má 24 a boty jsou o kousek větší. Ale než napadne sníh, tak do nich určitě doroste. Případně dáme na chvíli hrubší ponožku.

Cena a kde objednat

Cena bot se odvíjí od zvolené velikosti. U některých prodejců se liší i dle barvy a toho, jestli jsou na suchý zip či šňůrky. Každopádně se cena pohybuje v rozmezí cca 380-450 Kč. Nás konkrétně stály 415 Kč (včetně dopravy – ta byla zdarma). Kupovala jsem zde.

Boty došly do ČR za necelé 3 týdny. Bohužel jsem skoro měsíc čekala na Českou poštu, která je nejdříve zadržovala v Praze a poté na pobočce u nás. Boty byly zabalené každá zvlášť v sáčku a dohromady pak v malém balíčku. Po vyndání byly chvilku pokrčené, ale během pár nošení se to zcela spravilo. Nic nesmrdělo.

Celkové hodnocení

Boty jsme několikrát ve městě a otestovali jsme je také na vícedenním pobytu na horách. Na doporučení jsem do nich dokoupila ještě vložky z ovčí vlny a Beky i přes dovádění ve sněhu měla nohy teplé a suché. Boty mě jsou kvalitou překvapily. Vzhledem k ceně jsem nečekala kdovíjaký zázrak a počítala jsem, že boty budeme mít spíše jako rezervní. Ale obstály dobře.

Původně jsem chtěla sice ty se šňůrkami, které mi přijdou na pohled hezčí. Dle recenzí se díky šňůrkám i lépe dotahují a jsou tedy vhodné pro ty, kdo nemají zrovna široký kotník či nárt. Beky ale ještě neumí zavazovat tkaničky, a tak jsem raději vzala suché zipy, se kterými už pracovat umí, ať si může boty obouvat a vyzouvat sama.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments