ČASOPISY: Barbie (2/2022)

Před necelými dvěma lety jsem přidávala recenzi na časopis pro děti Barbie. Od té doby ale uběhlo spoustu času a některé úkoly se proměnily, a tak přidávám recenzi na aktuální číslo, které najdete právě na novinových stáncích.

Obsah časopisu

Hlavní náplní časopisu jsou zábavné úkoly zaměřené na doplňování řady, seřazování obrázků, hledání rozdílů, bludiště, dokreslování, sudoku, určování odpovědí podle obrázků, ale také na pohybové aktivity.

Součástí je také vybarvování, kreslení, plakát na zeď nebo čtyřstránkový komix, který se zaměřuje na Barbie dreamhouse adventures.

Můžete si vystřihnout hru piškvorky či pexeso s motivem Barbie.

Z tvoření je pro děti připraven návod navýrobku pestrého náramku z recyklovaných časopisů.

V každém čísle děti obdrží malý dárek (nebo sadu drobností). My jsme v tomto čísle například získali sadu doplňků (hodinky, klíček, flakonek).

Cena a dostupnost

Časopisy Barbie vydává Egmont Publishing a můžete je objednávat zde. Samozřejmě je zakoupíte také v novinových stáncích či obchodních domech. Jedno číslo stojí 99,90 Kč, což je na jednu stranu za časopis celkem hodně. Ale je pravdou, že v každém čísle získáte i nějaký dárek. Kromě výše uvedených jsme třeba ve starším čísle měli i fotoaparát a další drobnosti.

Celkové hodnocení

Časopis Barbie je zaměřený na úkoly, které se snaží děti nejen zabavit, ale také rozvíjet či trochu rozpohybovat. Některé úkoly jsou spíše logické, jiné prověří pozornost a motorickou zručnost. Všechny úkoly přitom provází Barbie a její kamarádky či rodina.

Časopis Barbie je z měkkého papíru, takže pokud chcete využít například pexeso či piškvorky, doporučuji tuto stránku zalaminovat a až poté rozstříhnout.

Časopis vychází každý měsíc a je určen zejména pro předškoláky a mladší školáky. U nás jsme četli a luštili s Beky (4,5 let) a vše zvládla, takže doporučuji přibližně od 4-5 let. Textu v časopise není mnoho, takže je vhodný i pro začínající čtenáře.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments