RECENZE: Těhotenská/nosící bunda Esmara

Před nedávnem byla v Lidlu v akci těhotenská / nosící bunda. Dokonce byla na prodejně i více dní, takže jsem se k ní stihla dostat a trochu ji prohlédnout. Stála jen 299 Kč a nevypadala špatně, tak jsem si jednu také zakoupila. A za ty peníze je to opravdu super kousek!

Samozřejmě při porovnání s kvalitní nosící bundou je lidlovská trochu jinde. Já mám například ještě nosící softshellku od Loktu She (recenze zde) a ta je tady mnohem vymakanější. Nosící bunda z Lidlu je obyčejnější, ale na běžné chození dostačuje. A hlavně stojí mnohem méně než klasické nosící.

Specifické vlastnosti

Bunda je ve stylu péřovky, ale tenká, takže doporučuji na jaro či podzim. Je hodně lehká a dá se také složit tak, že nezabere moc místa.

Bunda je delší, má dvě kapsy na zip a na konci rukávu a dole na bundě je našitá guma, aby lépe držela.

Na boku má zipy, kterými se dá rozšířit, což se hodí hlavně pro těhotné.

Bunda má také vsadku, která se dá připnout/odepnout. Nemá teda nikde stahování, ale nahoře má kapuci.

Jakou velikost zvolit?

Já běžně nosím velikost M, tedy vybírám mezi 38 a 40. Bundu jsem zkoušela přímo v obchodě i s navázanou Naty v šátku a velikost 38 jsem měla relativně dobrou, ale přes ramena na šátku mírně táhla. Zvolila jsem proto velikost 40 a ta sedí krásně. Dokonce i bez dítěte nebo s nosítkem.

Cena a dostupnost

Bundu jsem zakoupila na Lidl prodejně za 299 Kč. Byla ještě v černé a červené (resp. starorůžové) barvě. Na prodejnách už asi nebude, ale stále ji mají v pár číslech i na e-shopu. Stojí tam 599 Kč a konkrétně se jedná u tuto.

Celkové hodnocení

Těhotenská / nosící bunda Esmara z Lidlu nabízí za málo peněz hodně muziky, jak se lidově říká. Líbí se mi, že je skutečně lehká a skladná, takže je skvělá na cestování. Tím, že je tenká, si v ní nedovedu představit zimu. Ale na nynější počasí je akorát.

Bunda nemá nikde žádné stahování (například v pase, na vsadce apod., jak bývá zvykem u nosících bund), takže i na pohled není tak krásně vypasovaná jako jiné. Ale přesto nepůsobí jako pytel (nebo respektive ne aspoň tak moc).

Původně jsem na období jaro/podzim používala nosící mikinu, ale přeci jen v dešti to nebylo nic moc. Mikina nemá navíc kapuci, takže byl problém i při větru. Nosící bunda Esmara naopak zvládne krátké mrholení a součástí jsou i dvě kapuce (ta pro miminko je úplně rozkošná). Ještě by mohla být dořešena ochrana krku, to mi trochu chybělo. Ale na to, že se Lidl nespecializuje na nošení, tak je bunda fajn.

Navíc skvěle sedne jako klasická – tedy bez dítěte. Je totiž delší, takže konečně něco, kde mi netáhne na záda, když se skloním. Nosím ji tedy na běžné nošení a určitě si ji nechám i po dětech (jestli přežije).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments