KNIHA: Kouzelná třída o Vánocích

O kouzelné třídě jste už možná slyšeli, protože knížek s tímto tématem vyšlo Zuzaně Pospíšilové hned několik. My jsme se kvůli blížícím se svátkům zaměřili na speciální vydání k Vánocům, kde čtenáři mohou načerpat vánoční atmosféru od kouzelné víly i jejich žáků. Jedná se navíc o novinku, která je na pultech teprve chvíli.

Obsah knihy

Začíná advent a v kouzelné třídě se žáci chystají na Vánoce. Nejprve vyrobí vánoční přáníčko, kterému nakonec jejich paní učitelka Jasmína Bílá přičaruje hudbu. Ano, stačí přáníčko otevřít a zazní koleda. Že je to nereálné? Ne v kouzelné třídě. Paní učitelka totiž není obyčejný člověk. Je to víla. A občas použije různá kouzla.

Pomoci nich může také zjistit, co si její žáci myslí. A tak přijde na to, že je malá Maruška smutná. Někdo jí totiž snědl cukroví, které donesla na vyzkoušení svým kamarádkám Petřičce a Adélce. Dívky se pustí do vyšetřování, kdo mohl cukroví z krabičky sníst, ale nedaří se jim zloděje vypátrat. Paní učitelka ale Marušku trochu navede a tak pak zjistí, že to byli spolužáci Standa a René.

Jak jinak mohou kluci odčinit svou krádež než upečním nového cukroví. Paní učitelka promění třídu v jednu velkou kuchyni a dětem začíná vysvětlovat, jak se peče cukroví. Děti vytvoří těsto, vyválí ho a vykrajují tvary. Paní učitelka s pomocí kouzla urychlí pečení a za chvíli bylo hotovo a kluci mohli vrátit Marušce, co snědli.

A to rozhodně nebylo vše, co se v kouzelné třídě od Vánoc stane. Děti například chystají tajný dárek pro svou milovanou učitelku, protože kdo ví, jestli Ježíšek chodí i k vílám nebo jen k lidem…

Formát knihy

Kniha je lehká, má pevnou vazbu, jemné stránky a je podobná formátu A5.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 219 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Třída, kde umí paní učitelka čarovat, je zajímavá sama o sobě. A co teprve když se chystají všichni na Vánoce. Dělají přáníčka, zdobí stromečky a také pečou cukroví. Vše s pomocí kouzel. Jak to jen může dopadnout?

Kniha je rozdělená do krátkých kapitol (většinou mají jen 3 strany). Je doprovázena o příjemné ilustrace Drahomíra Trsťana, se kterými se můžete setkat také v jiných knihách Zuzany Pospíšilové (například Pekelné příběhy čertí babičky nebo zábavné sešity jako Písmenka v hádankách a křížovkách).

Příběh se čte dobře a jedná se o příjemnou oddychovku nejen v adventní čas. Kniha je vhodná pro začínající čtenáře, čili od 6-7 let.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Drahomír Trsťan
Rok vydání: 2020
Rozměr: 165×215 mm
Hmotnost: 270 g
Počet stran: 72
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments