HRANÍ: Little First Sticker – Farm

Další ze zábavných sešitů od Nakladatelství Usborne, který jsme vyzkoušeli díky spolupráci s Little Duckie Bookshop, je nalepovací knížka o farmě. Nebo spíše knížečka, protože je menší než třeba nálepky princezen, které už máme doma delší čas.

Obsah knihy

V knize najdeme několik výjevů ze života na farmě. V druhé části jsou pak nálepky, které děti mohou na stránky lepit. Nálepky jdou lepit opakovaně a jsou určeny vždy na konkrétní stránku. Samozřejmě pokud dítě bude chtít lepit jinak, není to problém. Oficiálně jsou ale ovce na louce, kačenky na rybníčku a podobně.

Prvně se setkáváme s dvorkem, kde můžeme nalepit různé zemědělské stroje, koníky či slepičky.

Dále děti nakouknou do kravína, kde dolepují nejen kravičky, ale také koryta nebo farmáře. Na další stránce je pak znázorněna pastva pro ovce a prasečí chlívek.

Co by to bylo za farmu bez rybníka s kačenkami nebo kurníku se slepičkami. A chybět nemohou samozřejmě ani zemědělské stroje!

Farma není jen o zvířátkách, ale také o plodinách. V zábavném sešitě se tak děti podívají také na záhony nebo do farmářského obchodu, kde mohou nalepit zeleninu, med, ale také mléčné výrobky.

Na závěr je nachystaná pořádná country show, která je plná zvířátek, dobrot a samozřejmě i ocenění. Vše ale musí děti postupně nalepit. Poté na ně čeká ještě koutek, kde si mohou návštěvníci farmy zvířátka pohladit či nakrmit.

Jak už bylo uvedeno, v druhé části čekají na děti nálepky. Většina je tématicky určena na konkrétní stránku. Na konci jsou pak různé nálepy zvířat, které mohou děti umístit kamkoli se jim líbí. Nálepky jsou z papíru a mají různou velikost i tvar.

Formát knihy

Kniha (nebo chcete-li sešit) je velká přibližně jako formát A5. Má měkkou vazbu a je tenká.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit u Little Duckie Bookshop. Cena je 225 Kč, ale pokud použijete kód maminkoutek, získáte slevu 10 %.

Celkové hodnocení

Kniha obsahuje více než 250 nálepek na motivy farmy/statku. Děti lepí nejen zvířátka, ale i farmáře, zemědělské stroje a mnoho dalšího. Vše na připravené scenerie, kterých je v sešitě hned několik.

Ilustrace jsou pěkné a jde na nich snadno poznat, co je znázorněno. Děti si tedy mohou potrénovat i poznávání zvířátek. Líbí se mi, že jdou samolepky lepit opakovaně. Jen je třeba dávat pozor, jak se odlepují, aby se neroztrhly. Jsou přeci jen z papíru (byť trošku pevnějšího).


Vydává: Nakladatelství Usborne
Autor: Jessica Greenwell
Ilustrace: Louisa Boyles
Rok vydání: 2020
Rozměr: 240×270 mm
Počet stran: 24
Vazba: paperback

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments