ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Ráj dřevěných soch (Ostravice)

V Ráji dřevěných soch jsme byli už několikrát. Jedná se o příjemné a netradiční místo plné nádherných uměleckých děl, které se jen tak nevidí. Postupně přibývají další nové sochy, takže se vyplatí i pakovaná návštěva. Zabaví se navíc jak děti, tak dospělí. Takže my jsme zde určitě nebyli naposledy…

Co v Ráji dřevěných soch najdete?

Jak už je z názvu patrné, najdete tu hlavně dřevěné sochy. Nejčastěji se jedná o zvířata v životní velikosti – například kůň, pes, osel, medvěd, jelen, tygr, orel, kráva, velbloud, ovečka, prasátka a mnoho dalšího.

Kromě zvířátek nechybí ani různé pohádkové postavy jako čarodějnice, vodník nebo skřítek Dobby z Harryho Pottera.

Uprostřed zahrady se nachází krytý altán a v něm dokonce najdete betlém včetně Josefa, Marie a Ježíška.

V letních měsících jsou tu i dvě klece se zvířátky.

V zahradě v poslední době přibylo pár laviček, takže si můžete sednout a relaxovat. Zahrada není velká, takže na děti hezky vidíte, i když budete odpočívat.

Praktické informace

Ráj dřevěných soch se nachází v obci Ostravice v Beskydech. Je jen pár metrů od vlakového nádraží. Kousek od vchodu je bezplatné parkoviště. Vstupné do Ráje dřevěných soch je dobrovolné. U vstupu je stylová pokladnička – dřevěné prasátko, kde můžete zanechat peníze dle svého uvážení.

Celkové hodnocení

Ráj dřevěných soch je sice umístěn v centru města, ale je schovaný za domem, takže zde najdete krásný klid. Soch je stále více a jsou opravdu hezky zpracované, takže se zde rádi vracíme.

Místo nikdo přímo nehlídá. Nenajdete zde žádný personál, což je ale příjemné – alespoň si opravdu můžete vše projít tak, jak chcete. Nic vás nehoní. Je třeba jen dodržovat zákaz, aby děti na sochy nelezly.

Do areálu se dostanete klidně i s kočárkem.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments