ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Café Vegáč (Ostravice)

Café Vegáč v Ostravici není místo, kde by měli bohatý dětský koutek a super baby friendly služby, ale přesto ho doporučuji navštívit. Klidně i s dětmi. My kolem něj chodili už dlouho, když jsme jezdili do Ostravice na chatu. Až při poslední návštěvě jsme ho ale vyzkoušeli… A u jedné návštěvy určitě nezůstaneme!

Co Café Vegáč nabízí?

Jak už je z názvu patrné, najdete zde především kavárnu. Sice malou, ale krásnou, útulnou a v přírodním stylu.

Objednat si zde můžete například skvělé kafe s domácím mlékem ve originálních hrníčcích. Musím říct, že už jsem dlouho tak dobrou kávu neměla. Dělají i různé příchutě.

Z pití jsme pak vyzkoušeli i domácí limonádu a čaj. A oboje rovněž parádní. Kavárna je hodně v přírodním stylu, takže i tácky, na kterém jsme dostali kafe, byly dřevěné. Brčko v domácí limonádě pak kokové, žádný plast.

Ze sladkého jsou k dispozici různé dortíky a záviny, které potěší nejen příznivce zdravé stravy, ale také všechny, kdo mají rádi raw, vegan a podobné stravovací styly. My se v tom teda nějak extra nevyžíváme, ale snažíme se zdravěji stravovat, takže jsem byla ráda, že zde byly i dobroty, které jsem mohla s klidným svědomím nabídnout Beky (2,5 let). A pochutnali jsme si fakt výborně všichni tři.

Než jsme vypili kávu, nastal čas obědu, tak jsme se rozhodli, že zkusíme ještě jednu porci toskánské polévky, kterou přímo zde vařili. Nakonec jsme museli dokupovat ještě druhou, protože jedna nestačila, jak byla dobrá. A to byla polévka hodně hustá a plná zeleniny. A dostali jsme k ní i kváskový chleba.

Polévky se různé mění, takže těžko říct, co bude příště. Nám ale stačila i místo obědu. Byla hodně sytá a ta chuť, na tu vzpomínáme ještě dnes.

Kromě kavárny zde najdete i prodejnu zdravé výživy, která je spojena s bezobalovým prodejem.

Posezení je možné uvnitř, kde je pár stolů, nebo i venku.

Prostory jsou menší a nemají zde žádný dětský koutek. Beky se ale posadila do okna, kde bylo spoustu polštářků, a sledovala vláčky a auta, která kolem projíždějí. Takže se hezky zabavila a my měli čas si v klidu pochutnat.

Praktické informace

Café Vegáč se nachází kousek od vlakového nádraží v Ostravici, směrem na Lysou Horu. Je to tedy ideální místo, kde se můžete posilnit přes výšlapem na Lysou nebo se naopak odměnit po sestupu. Hned naproti je velké parkoviště, kde můžete zaparkovat.

Celkové hodnocení

V Café Vegáč se nám moc líbilo. Příjemné prostředí, milá obsluha a ten sortiment – jedná báseň. Škoda jen toho dětského koutku nebo že nejsou k dispozici alespoň na poličce třeba dětské knihy nebo pár hraček. Ale nakonec jsme to zvládli i bez nich.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments