KNIHA: Výletní kronika

Je tady léto a s ním i období dovolených a výletů, a tak se možná bude hodit tip na knížku, díky které si můžete uchovat hezké vzpomínky a vtipné příhody z vašich cest. Řeč je konkrétně o Výletní kronice, která je hezky jednoduchá, nenáročná a přesto vám poskytne dostatek prostoru na to, abyste svá zážitky měli kde zapsat.

Obsah knihy

Na počátku knížky najdete mapu České republiky, kde si můžete zaznačit, která místa jste už navštívili. Mapa je velikosti A3, takže je celkem přehledná a dobře se v ní orientuje, protože zde není příliš textu ani obrázků. Větší města jsou zde už uvedena, menší si můžete dle libosti dopsat sami.

Dále v knize najdete stránku, kde si můžete sepsat místa, která byste rádi navštívili. A hned vedle pak nechybí ani pár tipů, jak kroniku využít.

Pak už začíná prostor, kde zaznamenáváte vaše vzpomínky. Každá stránka je více méně totožná – v horní části zapisujete datum a místo, kde jste byli. Můžete také výlet zaznačit přímo na miniaturní mapě. Dále pak uvádíte, kolik kilometrů jste asi ušli, jaké bylo počasí a celkový dojem z výletu (k tomu se používají již předem nachystané obrázky – můžete je třeba zakroužkovat, vybarvit, prostě jak se vám zlíbí).

V druhé části stránky je místo, kde uvádíte vše, co byste si chtěli zapamatovat. A zde opět můžete zvolit různé formy – například sepsat slovně, přilepit fotografii a podobně.

V pravém dolním rohu na každé dvojstránce se pak nachází ilustrační obrázek týkající se výletů a cestování, aby byly stránky zajímavější.

Na konci knihy najdete tipy na výlety po České republice.

Formát knihy

Kniha je velikosti A4 a má kroužkovanou vazbu. Přední a zadní strana jsou barevné a z tvrdého kartonu. Stránky na zaznamenávání výletů jsou černobílé a z klasického papíru. Kniha je celkem útlá a lehká.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Perkman. Cena je 355 Kč.

Celkové hodnocení

Výletní kniha je jednoduchá, přehledná a nemá zbytečné ilustrace a popisky všude kolem, takže se s ní celkem dobře pracuje. Nejvíce se mi ale líbí, že si zde můžu vše zaznamenat tak, jak chci. Nejsem fanouškem vyplňování hromady informací (takových knih už máme pár doma a zatím jsou prázdné, protože nemám chuť ani čas vyplňovat každý detail).

U výletní kroniky si můžu zvolit sama, jak bude zápis vypadat. Někdy dávám fotku, jindy slovně popíšu zajímavou příhodu, prostě jak se zadaří. Díky tomu je kronika krásně pestrá a já mám zaznamenané vše, co bych chtěla.

Trochu škoda, že kniha není obsáhlejší. Nabízí sice prostor na 50 výletů, ale my cestujeme celkem často, takže to budete mít brzo popsané. Zase ale můžeme mít alespoň na každý rok novou kroniku a vše mít hezky odděleno.

Kniha je vhodná jak pro rodiny s dětmi, tak i pro jednotlivce. Je hezky zpracovaná, takže se klidně hodí i jako dárek na narozeniny, Vánoce a podobné události.


Vydává: Perkman
Ilustrace: Kateřina Brabcová
Rok vydání: 2020
Rozměr: 270×205 mm
Počet stran: 58
Vazba: kroužková

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments