KNIHA: O sovičce

Knihy Petra Horáčka jsou u nás sázka na jistotu. Máme jich už spoustu a i tak každou další holky přivítají s nadšením. A jinak tomu nebylo ani u knihy O sovičce, která je v naší sbírce nejnovější.

Obsah knihy

Je ráno a malá sovička má jít spát. Ale moc se ji nechce. Ještě se necítí unavená. Maminka ji vysvětluje, že sovičky musí přes den spát aby večer mohly zase lítat. A že den je strašidelný. Ale to na malého zvědavce moc nezapůsobí. Jakmile maminka usne, sovička se rozhodne, že půjde objevovat, jaký je den.

Honí se s ptáky a poté si chce odpočinout v trávě. Ale někdo ji vytuší. A sovička tak tak uteče kočce.

Poté objeví řeku, kde najednou zaslechne ŤAP KŘUP. Že by maminka měla skutečně pravdu a den byl strašidelný? Sovička rychle letí pryč.

Chce najít klidné místo, kde by si mohla odpočinout. Ale zjistí, že to není tak jednoduché. Zatouží vrátit se domů. A povede se jí to!

Jenže najednou zaslechne další podivný zvuk. A stín. Kdo to je? Maminka! A je pořádně unavená, jak celý den za sovičkou tajně lítala, aby ji hlídala. A proto sovičce něco poví….

Formát knihy

Kniha je čtvercového formátu a je trochu větší. Má klasické stránky, ale z pevnějšího papíru.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo v Nakladatelství Portál, kde ji mají běžně za 212 Kč. Ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji.

Celkové hodnocení

Kniha O sovičce od Petra Horáčka přináší krátký příběh o malé sově, která neuposlechne maminku a místo spánku vyletí přes den zkoumat svět. Nakonec ale zjistí, že noc je přeci jen k výpravám lepší.

Kniha je doprovázena o celostránkové barevné ilustrace, takže čtení baví i menší děti. Textu je málo, obvykle pár vět na dvojstránce. Vše psané netradičním písmem, které je pro Horáčkovy knížky typické.

Za nás další povedená knížka, která je díky své jednoduchosti vhodná i pro menší děti už od 2-3 let.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Petr Horáček
Ilustrace: Petr Horáček
Rok vydání: 2023
Rozměr: 243×270 mm
Hmotnost: 400 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments