KNIHA: Čarodějnice Eulálie

Hlásím se vám s další knížkou od Zuzany Pospíšilové. Doma už máme pořádnou sbírku a nyní k ní přibyl i příběh z lesa, kde žijí různé pohádkové postavičky. A mají jedno trápení – někdo jim v lese způsobuje trápení.

Obsah knihy

V lese se dějí podivné věci. Hejkal najednou začal tak kýchat, až se jeho domeček otřásá a děti jsou vystrašené. A k tomu se kolem rozléhá škodolibý smích…

Vodník Stavidlo je zase svědkem toho, jak voda z tuňky začíná po malým pramíncích stoupat k nebi, až tůně vyschne. A vodníkovi hrozí konec, protože vodu k životu nutně potřebje. Také slyší zlomyslný smích a společně s Hejkalem se dovtípí, že to není náhoda. Že jejich problémy má možná na svědomí jedná a tatáž osoba. Ale kdo? A proč?

Společně se vydají za čarodejnicí Zevlínou. Ta neplechy v lese na svědomí nemá. Ale zjistí, že ji někdo ukradl její knihu kouzel. Zevlínu napadne vydat se za žabákem Kuňkalínem, který má tak dobrý sluch, že slyší na hony daleko. Třeba jim pomůže….

Nakonec trojice navštíví hned několik různých kamarádů, ale pomůže až Stopař Slídil, který jim vysvětlí, že lumpárny má na svědomí zlomyslná čarodějnice Eulálie. A tak se ji vydají hledat. Najdou Eulálii? Podaří se jim dát do pořádku všechny neplechy, které způsobila? Bude les a jeho obyvatelé zase v pořádku?

Formát knihy

Kniha má velikost jako formát A5, má pevnou vazbu a klasické stránky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit na různých e-shopech nebo přímo v Nakladatelství Grada, kde ji mají za 161 Kč. Případně v elektronickém formátu je kniha ještě levnější.

Celkové hodnocení

Kniha Čarodejnice Eulálie od spisovatelky Zuzany Pospíšilové přenese děti do kouzelného lesa, kde tamní obytelé trápí různé nevšední problémy. Hejkal začne najednou kýchat tak, že to jde slyšel široko daleko. Vodníkovi zmizí voda z tůně. Žabák s nejlepším sluchem na světě najednou ohluchne. A to rozhodně není vše.

Kamarádi se vydají na průzkum, aby zjistili, kdo má tohle všechno na svědomí. Po dlouhém pátrání přijdou na to, že viníkem je čarodějnice Eulálie. Tu se nakonec podaří obrátit a pro les se stane naopak vítanou pomocnicí.

Příběh je netradiční a napínavý. Text je psaný velkými písmeny a doprovázen o obrázky, takže zvládnete celou knihu přečíst na jeden zátah (alespoň u nás to nebyl problém). Kniha spadá do série Čtení pro prvňáčky, takže se hodí (nejen) pro začínající čtenáře přibližně od 6-7 let.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Markéta Vydrová
Rok vydání: 2018
Rozměr: 215×165 mm
Hmotnost: 300 g
Počet stran: 104
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments