ČTENÍ: Miminka – první černobílá knížka pro miminko

O černobílých obrázcích pro miminko jsem vám už několikrát psala. U Beky se osvědčily – bavilo ji se na ně dívat, měla je ráda a používali jsme je celkem dlouho. Naty jsme je už pár dní po narození také začali ukazovat a i po třech měsících jsou u nás stále top.

Používáme především doma vytvořené kartonové panely (návod zde). Ty jsou ale na cestování trochu nepraktické. A proto jsme z knihovny vypůjčili i knížku.

Obsah knihy

V knize najdete celkem celkem 10 obrázků (plus 1 na úvodní stránce), které znázorňují různé aktivity a vlastnosti typické pro miminka – hraje si, má radost, schovává se, má hlad, kamarádí se, dělá hluk, jde se koupat, vrtí se, mazlí se a spí.

Kromě černobílé kombinace barev najdete na každém obrázku ještě 1 další barvu navíc, takže jsou obrázky barevnější a hravější než u našeho panelu.

Formát knihy

Kniha je malá a hrubá, protože jednotlivé stránky jsou z tvrdého kartonu, aby odolaly nájezdu miminek, které ještě nemají takový cit v rukách. Přesto ale kniha není těžká, ba naopak. Dá se navíc hezky postavit.

Cena a dostupnost

Knihu lze zakoupit v internetových e-shopech nebo přímo v e-shopu Nakladatelství Svojtka. Cena se pohybuje obvykle v rozmezí 100-160 Kč.

Celkové hodnocení

Kniha je hezky zpracovaná a na cestování praktická – jen tak se nezničí, nezabere tolik místa, ale i tak ji v batůžku či tašce rychle najdete. Obrázky jsou jednoduché, jasné a zřetelné.

Přidanou barvu (zelenou, fialovou, oranžovou aj.) sice miminko ze začátku asi neocení, pro kontrast stačí černobílé provedení, ale později se bude určitě líbit. U nás nakonec používáme nejen při cestování nebo na návštěvách, ale také doma na střídačku s našimi panely. Kniha je totiž skvělá nejen na zabavení, ale také jako motivace při pasení koníčků, aby dítě zvedlo pořádně hlavu.

Kniha se také vyrábí s různými dalšími náměty – obličej, zvířata, na procházce…


Vydává: Nakladatelství Svojtka
Autor: Stella Baggott
Rok vydání: 2019
Rozměr: 130×120mm
Hmotnost: 167 g
Počet stran: 10
Vazba: leporelo

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments