KNIHA: Lily, víla z tůňky

Před rokem jsem vám zde dávala recenzi na knížku Ela a noční světýlka od Albatrosu, která u nás zabodovala svým zpracováním. Má nádherné něžné ilustrace a k tomu krátký a dojemný příběh, který mé dvě holky zaujal. Nyní vyšla od stejné autorky další kniha, a to o víle z tůňky. Styl knihy i ilustrace vypadaly podobně jako v knížce o Ele, a tak jsem se rozhodla se na ní podívat blíže.

Obsah knihy

Kniha vypráví o víle Lily, která žije v tůňce. Pečuje o květiny, hraje si s motýly a vážkami, potápí se do vodní džungle pod hladinou…

Lily se stará o to, aby tůňka byla bezpečná. Pečuje o kamarády, když se zraní a také se snaží v tůňce odstraňovat vše, co zde nepatří a mohlo by obyvatelům ublížit.

Jednou začaly na tůňku padat kapky. A najednou se rozputala bouřka. Lily zavedla ryby do bezpečí a sama se také schovala.

Druhý den se šla podívat na hladinu, co vše bouře způsobila. A našla tam spletenec větví. Chtěla je rozmotat, aby se mohly vážky zase zběsile prohánět nad hladinou, motýli se honit nad rostlinami… Jenže najednou Lily přišlo, že je toho na ní moc. Že nezvládne celou tůňku sama ochránit. A svěřila se se svými obavami kamarádům…

Ti ji ujistili, že na to rozhodně není sama. A pustili se do práce společně s Lily…

Formát knihy

Kniha je jen o chlup menší než formát A4, takže je poměrně velká. Má pevnou vazbu a obálku, do které jsou zapuštěny stříbrné bublinky. Pokud s knížku pohybujete, bublinky hází odlesky a třpytí se.

Cena a dostupnost

Knihu můžete koupit v různých knihkupectvích nebo přímo v Nakladatelství Albatros, kde ji mají za 254 Kč.

Celkové hodnocení

Kniha Lily, víla z tůňky přináší příběh o odvaze, pomoci a přátelství. Ukazuje, že říct si o pomoc není slabost. Ale může to být naopak ku prospěchu více lidem….

Lily je víla, která žije v tůňce. O tu se moc hezky stará a snaží se, aby její obyvatelé byli v bezpečí a měli se dobře. Jenže jedna víla na celou tůňku, to je málo….

Kniha má opět úžasné ilustrace. Tento styl mám moc ráda – něžný, kouzelný a uklidňující. Obrázky jsou velké a příběh hezky doplňují. Textu je málo, takže kniha není na čtení náročná a zvládnete ji přečíst před spaním nebo během odpoledního odpočinku. Vhodné pro děti od 3 let.


Vydává: Nakladatelství Albatros
Ilustrace: Lucy Flemingová
Rok vydání: 2023
Rozměr: 270×235 mm
Hmotnost: 463 g
Počet stran: 40
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments