RECENZE: Psí parťáci

Máte rádi pejsky? Nebo alespoň hry se zvířecím motivem? Pak by vám rozhodně neměli uniknout Psí parťáci od Mindoku. Jedná se o karetní hru, která vyšla v letošním roce. Je tedy nová a budete se v ní starat o čtyřnohé parťáky.

Hra není náročná na místo a dá se snadno sbalit i na dovolenou. Přitom si s ní můžete užít hodiny zábavy. Je vhodná spíše pro starší školáky a dospělé. Ale pojďme si ji představit konkrétněji a uvidíte sami….

Obsah balení

  • dřevěná figurka hlídacího psa
  • 1 karta aport
  • 1 karta Konec hry
  • 1 bodovací bloček
  • 5 karet standardních povelů
  • 11 karet povelů
  • 15 karet útulků
  • 60 dřevěných kostiček jídla
  • 120 hracích karet

Karet se standardními povely je celkem 5. Každý hráč dostane 1 kartu, což je v podstatě povel, který ho provází celou hrou. Tuto kartu předloží před sebe a zbylé karty se ukládají zpátky do krabice.

Poté ve hře najdete ještě 11 dalších karet s povely, které už necháváte ve hře (jedná se o povely jako chytej, vrť se, štěkej, ukloň se, plaz se aj.).

Ve hře najdete celkem 120 hracích karet, ve kterých jsou mimo jiné karty psů. Ti mohou byt ve třech velikostech – malí, střední a velcí. Na začátku dostane každý hráč 1 kartu psa a předloží ji před sebe. Zbývající karty se zamíchají a nachystají do dobíracího balíčku, do kterého se také vnoří karta Konec hry, která ohlašuje poslední kolo, když se k ní dojde.

Každý pes má na kartě znázorněno, čím ho nakrmíte. Abyste na konci hry získali za kartu psa body, musíte pro něj mít dané jídlo. Pokud naopak není pes dostatečně nakrmený, body ztrácíte. Ve hře můžete postupně získat více psů. Pro všechny ale platí, že je musíte pro zisk bodů nakrmit.

V balení hry najdete dřevěné kostičky v několika barvách, které představují různé jídlo:

  • 15 modrých kostiček (konzervy)
  • 20 béžových kostiček (granule)
  • 20 vínových kostiček (zbytky)
  • 5 černých kostiček (žolíky)

Pokud získáte kartu s obrázkem konzervy, granulí či zbytků, můžete ji ihned vyměnit za dřevěné kostičky, které vám pomohou v tom, abyste pejsky nakrmili. A tím získali i body. Žolíkovou kartu můžete vyměnit za kostičku jakékoli barvy, co potřebujete.

Ve hře můžete psy také adoptovat, pokud máte 2 karty adopce. Adoptovaného psa z útulku vystavíte před sebe k ostatním kartám a platí pro něj to, co ke klasickým psům – pro zisk bodů pro něj musíte mít žádanou potravu. Navíc můžete získat body navíc při aktivaci zvláštních schopností, které maji pejci z útulku na své kartě vždy popsané.

Získané body si můžete zapisovat do přehledného bločku.

Princip hry

Ve hře se budete starat o pejsky. Budete opatřovat krmivo, sbírat kostičky, učit pejsky povely, budete zachraňovat čtyřnohé kamarády z útulku a mnoho dalšího. Kdo se bude o své pejsky nejlépe starat (získá nejvíce bodů), vyhrává.

Postupně tedy rozšiřujete počet pejsků, co máte. A snažíte se uspokojit jejich potřeby. Postupně získáváte nové vlastnosti a zároveň různé oblíbené předměty či charakteristiky, které vám zvýši na konci hry počet bodů.

Některé karty zasunujete pod pejsky (např. karta procházka) a tím zvyšujete počet bodů, které za ně na konci hry získáte. Můžete také získat bonusové karty jako např. karta kosti, za kterou se rovněž dostávají další body.

Vyhrává ten, kdo bude mít na konci nejvíce bodů.

Cena a dostupnost

Hru můžete zakoupit v Knihcentrum, kde ji mají za 467 Kč.

Celkové hodnocení

V karetní hře Psí parťáci si zahrajete na majitelé psů. Budete se starat o malé i větší čtyřnohé mazlíky, budete je učit různé povely, obsarávat to, co mají rádi a mnoho dalšího. Pokud budete ve své snaze úspěšní a budete mít spoustu spokojených pejsků, vyhrajete.

Jedná se o karetní hru, takže pejsci, povely, výcvik, povahy nebo třeba oblíbené předměty získáváte v podobě karet. Na začátku hry to může vypadat, že je karet hodně a zorientovat se v nich může být náročné. Ale při hře to do sebe začíná hezky zapadat. Pro ozvláštnění je potrava pro mazlíčky ve formě dřevěných kostiček.

Hra je zajímavá a je určena nejen milovníkům psů. Vhodná je přibližně od 10 let.


— Cena: 467-549 Kč
— Počet hráčů: 2-4
— Věk hráčů: od 10 let
— Doba hraní: 30 minut
— Výrobce: Mindok

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments