crystal mountain

ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Hotel Crystal Mountain (Visla, Polsko)

V druhé polovině loňského roku byl v polské Visle otevřen zcela nový hotel, na který jsme slyšeli spoustu kladných ohlasů od přátel a rodiny. Navíc to byli lidé, co mají děti a byli z hotelu nadšeni. Na Slevomatu jsme objevili možnost pobytu za zvýhodněnou cenu, a tak jsme se rozhodli, že Crystal Mountain vyzkoušíme. Samozřejmě i s našimi dvěma dětmi (1 a 4 roky).

Hotel má 5 hvězdiček a už z fotek na nás působil moderním dojmem. Navíc s ubytováním v Polsku máme zkušenosti a tamní služby jsou na hodně vysoké úrovní (v ceně je spoustu aktivit a vstupů, bohaté snídaně a večeře a podobně). Takže jsme se opravdu těšili.

Hotel Crystal Mountain

Hotel je situován asi 30 km od hranic s Českou republikou a má 9 pater. Je zapuštěn v kopci, díky čemuž poskytuje úžasné výhledy. A to ve všech pokojích.

Hotel byl vystavěn trochu netradičně, takže hlavní vchod a recepce se nacházejí v 7. patře a pak postupujete směrem dolů či nahoru. Součástí komplexu jsou několika úrovňové podzemní garáže, kde můžete za poplatek zanechat své auto. Nebo můžete zaparkovat venku nedaleko hotelu (my zvolili podzemní garáže, protože z nich jsme se pomocí výtahu vždy dostali celkem rychle ke svému pokoji).

Ubytování

V Hotelu nabízejí ubytování v různých pokojích. My jsme původně měli objednaný dvoulůžkový pokoj Classic, ale nakonec jsme si připatili za variantu Junior Suite, kde jsme měli malou ložnici s manželskou postelí a obývací pokoj s rozkládací pohovkou, televizí a minibarem.

Součástí pokoje je vlastní sociální zařízení se sprchou, WC a umyvadlem. Nechybělo samozřejmě ani vybavení jako fén či žehlička a žehlící prkno.

Z každého pokoje jsme měli vstup na balkon, kde byl stoleček s židlemi. Vzhledem k tomu, že jsme ale hotel navštívili v březnu, kdy ještě příliš teplo nebylo, na balkon jsme se byli jen podívat a posezení jsme nevyužili.

Stravování

V rámci zakoupeného pobytu přes Slevomat jsme měli polopenzi. Ty jsou obecně v polských hotelích úžasné, ale v Crystal Mountain byly ještě lepší, než jsem si dokázala představit.

Snídaně i večeře jsou formou bufetu a je opravdu z čeho vybírat. Najdete zde spoustu teplých i studených jídel, různé druhy masa, sýrů, zeleniny, salátů, příloh a nechybí ani spoustu dortíčků a čerstvé pečivo. Kuchyně je evropská, ale najdete zde i speciality z Polska.

K pití byli k dispozici různé džusy, voda, čaj, káva či horká čokoláda, které jste si mohli sami udělat v připravených přístrojích. Co mě zaujalo, tak byl široký výběr mlék, které byly k dispozici. Kromě klasického kravského to bylo například bezlaktozové nebo rostlinné. Pro děti jsme si mohli zapůjčit jídelní židličky, kterých bylo k dispozici hned několik.

Wellness a další aktivity

V rámci poukazu ze Slevomatu jsme měli neomezený vstup do hotelového wellnes. Zde jsme strávili nejvíce času v dětském bazénku, kde byly (mimojiné) klouzačky. Občas jsme zašli i do nedalekých vířivek, které jsou jak vnitřní, tak venkovní. K dispozici je také velký bazen s vodním proudem a tobogánem.

Dále se zde nachází různé sauny a také black pool, který má 24 m. Zde byl ale přístup možná jen bez dětí (jednalo se o speciální zónu, kde si lidé mohou užít pořádný klid), takže jsme tato místa nevyzkoušeli (jen jsme nahlédli). Venku je pak nádherný bazen infinity pool.

Kromě rozsáhlého wellnes centra najdete v hotelu také posilovnu a dětskou hernu, kde se o víkendu konal i animační program pro děti. Starší pak může zaujme herna s X-Boxy nebo salón krásy. Vše bylo pro hotelové hosty zdarma.

Cena a dostupnost

Cena pobytu se odvíjí od počtu dní, zvoleného stravování a termínu. Podrobnou nabídku najdete přímo na Slevomatu. My jsme měli variantu, kde byly už součástí i děti, takže jsme ani za 4letou Beky neplatili nic navíc.

Celkové hodnocení

Hotel Crystal Mountain byl otevřený teprve před pár měsíci a jde to vidět. Je postavený dle moderních trendů, vše je krásně čisté, bez vad a nabízí luxus trochu jinak, než jsme zvyklí. Ale rozhodně na vysoké úrovni.

Když jsme při příjezdu dostali mapku hotelu, prvně jsem se v duchu usmála. Vyznat se v hotelu přeci není složité. Ale opak je pravdou. Tím, že má hotel dvě velká křídla, kromě cestování mezi patry musíte cestovat i mezi jednotlivými křídly. Základ jako restaurace či recepce jsou uprostřed, ale třeba do wellnes či herny jsme museli přecházet a zde se mapka hodila. Takže si ji určitě vezměte. Sice je vše popsáno i na chodbách, ale takto snáze pochopíte, kterým výtahem se kam vydat, ať jste co nejrychleji na místě.

V hotelu bylo poměrně dost rodin s dětmi . A to i s několikatýdenními kojenci. S našimi dvěma holkami jsme zde díky tomu hezky zapadli.

Ve wellnes centru jsme bylii s dětmi schopni strávit půl dne (a být to na dětech, šly by i odpoledne). Pak jsme dali krátký výlet do okolí a následně den zakončili v dětské herně. Zde bylo trochu škoda, že hračky byly pohozené dohromady v boxem, a tak třeba pexesa či kostky jsme museli chvíli lovit, abychom měli všechny. Děti ale stejně nejvíce zaujal labyrint a balonky.

Stravování v Crystal Mountain bylo užasné! Výběr jídel byl opravdu bohatý a každý den se měnil. K dispozici bylo spoustu ovoce, zeleniny, salátů, ale také masa či sladkých jídel, takže své si našel opravdu každý. Včetně dětí. Navíc personál byl rychlý a neustále doplňoval, odnášel použité nádobí a přinášel nové, takže jsme ani nemuseli čekat.

Check out byl až v 11 hodin, čehož jsme využili a zašli jsme ještě s dětmi i v den odjezdu do wellnes. Stejný plán bohužel mělo i spoustu dalších hostů, takže když jsme se o půl jedenácté chtěli odhlásit, čekali jsme chvíli na výtah a odbavení. Ale s tím jsme počítali (pracovníci nás na to dokonce i den předem upozorňovali).

Crystal Mountain je hotel vhodný pro jednotlivce, páry, dámskou/pánskou jízdu i rodiny s dětmi. Vyžití je zde opravdu bohaté a v hotelu najdete v podstatě vše potřebné, abyste se mohli pár dnů bavit a relaxovat. Není to hotel zejména pro rodiny s dětmi (jak jsem si prve mylně myslela), ale na rodiny se zde určitě myslí. Takže my jsme byli spokojeni a věřím, že na tuto dovolenou budeme ještě dlouho vzpomínat.



Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments