KNIHA: Kouzelná třída

Zuzana Pospíšilová je známou českou autorkou knih pro děti. Mezi její nejznámější díla přitom patří série příběhů o kouzelné třídě, která zavede děti do světa, který je na pomezí fantazie a reality.

Již dříve jsem vám představovala z této edice knihu Kouzelná třída o Vánocích. Nyní jsme se ale dostali k prvnímu dílu, a tak pro přehled doplňuji, jak to vlastně všechno začalo.

Obsah knihy

Pan učitel Starý je už v důchodovém věku a má svou třídu rád. Jenže děti často zlobí a on už na ně nestačí. Když potká paní učitelku Jasmínu Bílou, která se nabídne, že by jeho třídu převzala, neváhá ani chvíli. Konečně bude mít klid na luštění křížovek a paní učitelka Bílá se tvářila, že si s dětmi určitě poradí.

A tak se stalo, že do třídy druhý den vešel pan ředitel s mladou paní učitelkou. A najednou se začaly dít záhadné věci. Paní učitelka znala všechny děti jménem, i když se nepředstavily. Réne vypočítal u tabule všechny příklady, přitom jindy nebyl schopen sečíst ani dvě a dvě. Ostatní děti měly ve svých sešitech také vše správně. Paní učitelka slíbila, že jim za to napíše jedničky, ale nestihla to, protože zvonilo a odešla do svého kabinetu. Když se ale děti podívaly do žákovské knížky, jedničku už tam měly. Všichni se podivovali, co se to děje…

Druhý den v tělocviku děvčata trénovala kotouly a kluci šplhali po tyči nahoru. Paní učitelka Jasmína byla zrovna u dívek, když uslyšela křik – Tadeáš se nahoře pustil tyče a padal dolů. Paní učitelka najednou roztáhla křídla, která schovávala pod šaty, a Tadeáše zachránila. Ano, byla to kouzelná víla. Děti poprosila, aby o jejím tajemství nikomu neříkaly.

Další den dorazil na kontrolu do třídy sám pan ředitel a nestačil se divit, jak dětem učení šlo. Kdo si sedl na židli u paní učitelky, vypočítal dobře všechny příklady. I čtení šlo dětem skvěle, a tak jim slíbil, že pojedou za odměnu na dvoudenní výlet. Společně s paní učitelkou Jasmínou se děti domluvily, že navštívi hrad Strašník. Tam si užijí určitě zábavy dosyta. A třeba najdou i poklad…

Formát knihy

Kniha je velká přibližně jako formát A5, má pevnou vazbu, klasické stránky a je poměrně tenká.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo v Nakladatelství Grada, kde ji mají za 189 Kč.

Celkové hodnocení

Kniha Kouzelná třída se z počátku tváří jako knížka z reálného světa, ale po chvíli děti zjistí, že zde není vše úplně tak, jak známe. Paní učitelka je totiž víla a ve třídě kouzlí. A do takové třídy by chtěl určitě každý….

Kniha spadá do série Čtení pro prvňáčky. Text je psán velkými písmeny, příběh je jednoduchý a poměrně krátký a kniha se tak skvěle hodí pro začínající čtenáře (tedy přibližně od 7 let). Celá kniha je navíc doplněna o barevné ilustrace.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Drahomír Trsťan
Rok vydání: 2010
Rozměr: 165×215 mm
Hmotnost: 250 g
Počet stran: 72
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments