KNIHA: Kouzelná třída – čtvrtý rok

Sérii knih o kouzelné třídě od české autorky Zuzany Pospíšilové jsem vám tady už několikrát představovala. Doma máme první díl této knižní řady Kouzelná třída a pak také speciální vydání Kouzelná třída o Vánocích.

Jedná se o příběhy na pomezí fantazie a reality, kde se čtenáři setkávají na první pohled s obyčejnou třídou dětí ze základní školy. Při bližším zkoumání však čtenáři zjistí, že jejich paní učitelka je jiná. Je to totiž kouzelná víla, což přináší spoustu zajímavých situací.

Obsah knihy

Kouzelná víla Jasmína se už nemůže vrátit do světa lidí. Děti jsou s ní ale ve spojení, a to díky kouzelnému provázku. Jenže když se po prázdninách vrátí do 4. třídy, provázek nemohou nalézt. Stejně tak zmizí i magický polštářek, který dětem pomáhal při zkoušení. A děti se rozhodnou, že vypátrají, kde věci zmizely.

Společně s panem učitelem Novým, který nyní kouzelnou třídu učí, děti hledají provázek i polštářek. A náhodou zjistí od paní uklizečky, že je odnesla ze třídy ona. Polštářek vyprala, protože se ji zdal špinavý. A pověsila ho na provázek, který u něj byl. Ale polštářek zmizel a od té doby ho neviděla.

Děti se dovtípí, že se asi ocitl v kouzelné říši, protože provázek jim Jasmína nechala právě proto, že se po něm mohly dostat až k do vílího světa. Jenže jak ho teď získat zpátky? A jak se děti dostanou k Jasmíně?

Druhý den ráno najde pan učitel na svém stole ve škole provázek. Stejný jako měl kdysi. Dostane se po něm k víle a ta ho obdaruje kouzelným košem, květinou a kamínkem. Jenže k víle chtějí i děti…

Formát knihy

Kniha je lehká, má pevnou vazbu, jemné stránky a je podobná formátu A5.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo v Nakladatelství Grada, kde ji mají za 161 Kč.

Celkové hodnocení

V dalším pokračování děti z kouzelné třídy pátrají po magických předmětech, které jim někdo ze školy odcizil. Chtějí se totiž podívat za vílou Jasmínou a to bez kouzelného provázku jen tak nejde. Podaří se jim najít viníka a zjistit, kde kouzelné předměty jsou? A co dalšího získá pan učitel Nový, aby se mu dobře učilo?

Příběh je poměrně krátký, ale na druhou stranu delší než první díl, který byl navíc psaný větším písmem, aby ho mohli přečíst i začínající čtenáři. Kniha je tak určena pro trochu starší čtenáře, přibližně od 9 let. Ale pokud budete číst s dětmi, zvládnete knihu určitě i dříve.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Drahomír Trsťan
Rok vydání: 2017
Rozměr: 165×215 mm
Hmotnost: 250 g
Počet stran: 72
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments