ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Naučná stezka Beskydské nebe (Frenštát p. R.)

Naučná stezka Beskydské nebe se nachází v areálu Horečky nedaleko Frenštátu pod Radhošťěm (Moravskoslezský kraj). Jedná se o krásné místo v přírodě, které je vhodné pro děti i dospělé. Díky nenáročné procházce je častým cílem výletníků všech věkových kategorií.

Naučná stezka Beskydské nebe

Naučná stezka Beskydské nebe je okružní. Můžete se na ní napojit u skokanských můstků ve Skokanském areálu Jiřího Rašky a poté vyjít nahoru po více než 400 schodech. Abyste se po cestě nenudili, tak s lvíčkem Fitty se po cestě pobavíte u kvízových otázek, které jsou na zábradlí.

My jsme o této možnosti předtím nevěděli, a tak jsme vyjeli autem nahoru ke skokanským můstkům, kde je velké parkoviště. Trasu jsme si tedy trošku zkrátili na necelé 2 kilometry. To hlavní jsme ale prošli.

Vzdušný chodníček v korunách stromů

Bezesporu největším lákadlem stezky je vzdušný chodníček, který se nachází 16 metrů nad zemí. Chodníček je ve tvaru podkovy a najdete na něm celkem 6 zastavení, na kterých se seznámíte s životem v korunách stromů, přesneji s ptáky, kteří zde žijí.

Konkrétně se zaměříte na to, co se skrývá pod kůrou, ptačí hodiny, život sov, či čápa černého. Kromě informací jsou na chodníčku i dřevěné napodobeniny zvířat nebo různé zábavné prvky jako třeba hodiny, se kterými můžete otáčet.

Amfiteátr

Jakmile sejdete z chodníčku, dostanete se k amfiteátru, kde se pořádají různé akce. My jsme zde byli odpoledne, kdy byl klid, takze jsme si vyzkoušeli, jaké je to stát na podiu a poté jsme pokračovali dál.

Restaurace Rekovice a lesní bufet Šopa

Po cestě jsme míjeli restauraci Rekovice, u které bylo hřiště s dřevěnými a přírodními prvky.

Ale mnohem více nás zaujal lesní bufet, který krásné zapadá do přírodního rázu. Kromě nápojů zde pořídit i něco malého k snědku.

Zvonička Strážkyně Beskyd

Cestou dále jsme pak míjeli malou dřevěnou zvoničku, u které se zrovna chystala svatba, takže byla hezky nazdobena.

My jsme raději pozvolna pokračovali k bosonohému chodníčku.

Pokud budete pokračovat dále, dojdete pak k valašské hospodě U Janíka. My jsme se už vydali zpátky na parkoviště, protože začalo poprchávat.

Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments