ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Goralský dvor (Veľká Lomnica, SK)

Loni v létě jsme strávili týden ve Vysokých Tatrách. Původně jsem si říkala, co tam vlastně budeme dělat. Nejsme kdovíjací horalové, navíc s námi cestovalo několik dětí ve věku 1-3 roky, takže dlouhé túry jsme podnikat nemohli. Nakonec ale o zábavu nouze nebyla, hodně jsme toho viděli a co bylo hlavní – všichni si to moc užili. Dokonce i děti.

Co jsme přesně dělali a navštívili zkusím zpracovat během následujících dní. Teď vám chci spíše představit ubytování, protože to bylo fakt pecka. Jednak bylo dobře umístěné (na výlety jsme vyjížděli autem, ale bylo to vždy kousíček), bylo komfortní, za přijatelnou cenu a také s personálem byla skvělá domluva.

Ubytování Goralský dvor

Goralský dvor leží ve Velké Lomnici ve Vysokých Tatrách. Nabízí celkem 3 apartmanové domy, ve kterých se můžete ubytovat – Vila Nika (pro 10 osob), Vila Lucie (pro 5 osob) a Vila Skalka (14 osob). Domy se nachází v uzavřeném areálu, ve kterém je i dostatek místa k parkování. Součástí je také Salaš – restaurace, kde si můžete dát různá tradiční slovenská jídla a mnoho dalšího.

My jsme se ubytovali ve Vile Nika. V dolním patře byla předsíň se šatnou, plně vybavená kuchyň, jídelna, WC a velký obývací pokoj s televizí a pohovkou.

Kromě toho se zde nacházel také jeden dvoulůžkový pokoj s vlastním sociálním zařízením (koupelna s rohovou vadou, WC).

V patře pak byly dvě samostatné buňky. V každé byly dva dvoulůžkové pokoje a vlastní sociální zařízení (WC, sprcha). U některých pokojů byl také balkon.

V areálu kromě ubytování byl například i bazén, velký altán s grilem, zahradní posezení, trampolína nebo různé klouzačky a prolézačky pro děti.

Co podniknout v okolí

Jak už jsem psala výše, naše výlety jsme přizpůsobili dětem, které s námi byly, takže žádné vícedenní túry. I tak jsme se ale podívali na Štrbské pleso, Popradské pleso či Hrebienok. Vyzkoušeli jsme jízdu ozubnicou a navštívili jsme také Velkou Lomnici a Tatranskou Lomnici včetně Relax parku Jazierko.

Celkové hodnocení

Ubytování bylo krasně čisté, nově opravené a plně vybavené. Tím, že pokoje byly oddělené, tak měl každý své soukromí, takže je vhodné i pro skupiny kamarádů nebo více rodin. Dětem se nejvíce líbily atrakce na zahradě.

V restauraci jsme se byli jen podívat při placení, jídlo jsme zde nevyzkoušeli, ale co jsme viděli, tak vypadalo moc hezky. Jen škoda, že hosté restaurace měli přístup i na hřiště, které vlastně bylo v areálu našeho ubytování, takže se zde sem tam pohybovali cizí lidé. Naštěstí jich ale nebylo moc.

Nejhorší na tom všem byla cesta až do Velké Lomnice (od nás přes 3 hodiny). Ale udělali jsme si při ní zastávku na Strečno a v Salaši Krajinka, takže se to nakonec zvládnout dalo. Až bude možnost, určitě na Goralský dvor zase vyrazíme a snad už podnikneme i více výletů.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments