ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Farma Ovčí terasy (Němčičky)

Na farmu Ovčí terasy jsme vyrazili odpoledne, když jsme potřebovali děti ještě na chvilku zabavit, ale na dlouhý výlet už nebyl prostor. Moc jsem nevěděla, co zde čekat, takže jsme počítali, že se chviličku projdeme, podíváme se na ovečky a pojedeme zpátky na ubytování, které jsme měli v rámci naší dovolené ve vedlejší vesnici.

Místo nás ale překvapilo. A co víc, hodně se nám zde zalíbilo, až nás mrzelo, že už jsme se tu nepodívali už dříve než den před odjezdem. Farma Ovčí terasy je totiž skvělým místem pro rodiny.

Farma Ovčí terasy – co zde najdete?

Penzion a restaurace

Jako první si jsme si všimli velké budovy, ve které se skrývá penzion se 14ti dvoulůžkovými pokoji a restaurace s terasou. Na pohled vkusně upravené, s květinami na balkonech a dřevěnými ovečkami u vchodu.

U restarace najdete venkovní krytou terasu, ze které je pěkný výhled do okolí.

Restaurace slouží nejen ubytovaným hostům, ale i všem ostatním, kdo na farmu zavítají. Najdete zde kromě základního sortimentu také čerstvé dortíky a hlavní jídla. Většina vařena z vlastních nebo lokálních surovin. My jsme vyzkoušeli domácí limonádu, dortík a kávu a hlavně dortík byl vynikající (další jídlo všude kolem ale tak vonělo, že nebýt najezení, určitě bychom si vybrali i něco dalšího z menu).

Naproti restaurace pak bylo dětské hřiště. Na něj přímo z restaurace nešlo moc vidět, takže pokud máte menší děti, budete muset zakotvit přímo zde.

Rybník plný ryb

Kousek pod budovou se nachází malý rybníček, u kterého je stylové posezení. Děti ale nejvíce zaujaly ryby, kterých zde bylo spoustu (údajně skoro 300). Z druhů to byli kapři, líni, štiky a krásně zbarvení okouni.

Zvířátka na farmě

Poté jsme se vydali pod penzionem směrem k místům, kde měla být zvířata. Už z dálky jsme slyšeli „beee beee“, takže jsme věděli, že jdeme správně. A za chvíli jsme se objevili u vrátek do takové malé domácí farmy.

Přes vrátka jsme se dostali přímo k jednotlivým výběhům, kde jsme byli úplně sami (dokonce ani nikoho z personálu jsem nezahlédla), takže byl klid si všechno hezky prohlédnout. Zvířátka byla oddělena od návštěvníků pomocí pletiva, takže v podstatě nic nehrozilo. Ve výbězích se nacházely ovečky, slepice, prasátka a jiní tvorové.

Přírodní bar

Zpátky k penzionu jsme se rozhodli vydat horní cestou. Prvně jsme minuly hezky upravený travnatý plac, na kterém vám mohou nachystat piknik. My jsme ale pokračovali dál, až jsme došli k přírodnímu baru, o jehož existenci jsme neměli ani ponětí.

V baru jsme si mohli dát, na co jsme měli chuť – nanuky, káva, čaj, ale klidně si i natočit pivo nebo ochucený birrel. Poté jsme si dle ceníku sečetli útratu a příslušný obnos jsme zanechali v pokladničce.

Pokud ale čekáte nějakou starou oprýskanou konvici a špinavé skleničky, jste na omylu. Bar je opravdu luxusně vybavený (hlavně co se týče spotřebičů – například kávovar). Pivo bylo naražené, stačilo si jen natočit.

Posezení je možné hned vedle pod střechou na sedačkách z palet nebo u stolečků v blízkém okolí. pro děti nechybělo pískoviště nebo třeba trampolína.

Praktické informace

Farma Ovčí terasy se nachází v Němčičkách na Jižní Moravě. K penzionu vede uzká lesní cesta, ale vše bylo dobře sjízdné. Parkování je možné přímo před budovou penzionu.

Celkové hodnocení

Farma Ovčí terasy nás překvapila nejen svým čistým a udržovaným dojmem, ale především svým přístupem. Zavítali jsme zde v létě, všední den odpoledne a pár lidí bylo v restauraci, v ostatních prostorách jsme ale byli skoro sami. Místo je ale i obecně poměrně klidné, protože je trochu mimo vesnici.

Nejvíce se nám líbila ta možnost volně se po celém areálu procházet, v klidu se podívat na zvířátka a pak si vychutnat osvěžující pivo, které jsme si sami natočili. Vše bylo navíc hezky vybavené, upravené a čisté, žádná pororozpadlá chajda, takže se zde člověk cítil opravdu hezky.

Byla jsem překvapena, že takto může něco fungovat, ale jsem za to moc ráda. Kéž by přibylo více takových míst, protože zde jsme si opravdu odpočinuli.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments