ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Horský hotel Martiňák (Beskydy)

Horský hotel Martiňák jsme navštívili v květnu při naší dovolené v Beskydech. Narazili jsme na něj úplně náhodou, když jsme hledali na internetu vhodné ubytování. Do té doby jsem o tomto hotelu ani neslyšela. Protože ale měli volno v požadovaném termínu a z fotek vypadal dobře, rozhodli jsme se ho vyzkoušet. Hotel je vhodný i pro rodiny s dětmi, tak si dovolím na blogu krátkou recenzi.

Hotel prošel před nedávnem rekonstrukcí a stále se ho snaží vylepšovat a přidávat nové atrakce. Při našem pobytu tak některé věci ještě nefungovaly, ale bylo vidět, že se tvoří.

Vybavení pokoje

Měli jsme obyčejný dvoulůžkový pokoj bez balkónu. Pokoj byl menší a hezky opraven. Měli jsme zde manželskou postel, 2 noční stolky, skříň, věšák, malý stůl se dvěma židlemi a rozkládací křeslo. Vše doplněno o obrazy ve stylu provence.

Pokoj byl vybaven vlastním WC a koupelnou. Obojí bylo hezky nové, po rekonstrukci. Koupelna byla o rozměrech asi 1 x 2,5 m, takže menší. Hned při vstupu bylo umyvadlo se zrcadlem.

Co mě ale zklamalo, tak byla sprcha. Nebyl zde totiž žádný závěs a ani žádná vanička na zemi. Po osprchování se tedy voda rozlezla po celé koupelně. Nebyl zde ani žádný kobereček, takže nejen že to klouzalo, ale ještě se to rozneslo po koupelně i pokoji. Naštěstí jsme měli svoje osušky, tak jsme místní obětovali na zem. Abych nekřivdila, tak s tímto typem sprch jsem se už setkala u více hotelů. Na pohled to vypadá krásně, ale funkčnost děs.

Restaurace

Přímo v hotelu je restaurace, která funguje nejen pro hotelové hosty, ale i pro turistiky. Posedět se dá ve dvou vnitřních prostorách a také na velké verandě, ze které je nádherný výhled na Beskydy. Vybavení je stylové. Pro děti navíc mají i 3 jídelní židličky.

My jsme měli zakoupenou polopenzi. Na večeři bylo na výběr ze 2 teplých jídel a k tomu polévka. Snídaně pak byla formou švédských stolů a ta byla fakt luxusní.

Pečivo bylo z vlastní pekárny, která funguje přímo na hotelu. Bylo vynikající, krásně teplé a snídaně se hned dostaly o level výše. Kromě chleba či rohlíků byl v nabídce třeba i rohlík se slaninou nebo něco sladkého.

Dětský koutek

V hotelu byl pro hosty volně přístupný dětský koutek. Byl malinký, ale hraček bylo hodně a Beky si tam vyhrála.

Vlastní wellness

Přímo v hotelu je infra a finská sauna a také soukromá whirpool, která je na kryté verandě s výhledem na Beskydy. Je zde také odpočinková místnost, kde si můžete zarelaxovat.

Pokud by vám to nestačilo, Hotel Martiňák nabízí také slevu 20 % do partnerské hotelu Ondrášův dvůr****, kde mají tropic zónu, thermal park, 3 druhy saun a venkovní bazén. My jsme jezdili hodně na výlety, takže jsme byli rádi, že jsme stihli večer whirpool a sauny na Ondráš jsme se ani nepodívali.

Okolí hotelu

Horský hotel Marťinák je na kopci. Vysokém kopci. Nepočítejte tedy, že byste se sem dostali hromadnou dopravou (pokud tedy nechcete jít pár kilometrů do kopce pěšky). Po cestě není dokonce ani mobilní signál. Pokud pojedete v zimě, určitě se sebou vezměte řetězy.

Jakmile dorazíte nahoru, obklopí vás nejen krásná příroda Beskyd, ale také klid. Není zde žádný jiný hotel nebo chaty. Je zde jen Hotel Martiňák. Na druhou stranu i tak zde najdete zábavu. Třeba venkovní bazén (za nás v květnu teda ještě nebyl funkční, ale bylo ještě dosti zima, takže se nedivím). Dále je zde trampolína, ohniště, možnost posedět venku…

Parkování je možné buď přímo vedle hotelem, kde je ale bohužel jen pár míst, nebo kousek pod hotelem. Zde je už parkoviště větší, ale pokud prší (jak se stalo nám), všude je bahno. Takže lepší je mít místo vedle hotelu.

Celkové hodnocení

Horský hotel Martiňák je vhodný pro fanoušky přírody, protože zde naleznete samotu, klid a příjemné prostředí. Potkávali jsme také hodně cyklistů. Vybavení je nové a personál ochotný, i když mi přijde, že se některé věci učí za pochodu.

Líbí se mi, že se snaží vytvořit i v okolí hotelu hezké prostředí a zajímavé aktivity nejen pro děti. Upřímně si ale nedovedu představit být celý víkend jen zde. Možná na podzim, když rostou houby. My ale i na turistiku potřebujeme konkrétní a zajímavý cíl, takže jsme hodně vyjížděli autem do okolí a vraceli se jen na přespání.

Blízko je například Rožnov pod Radhodštěm, kde najdete známé valašské muzeum nebo třeba Pohádkové lázně (recenze zde). Nedaleko jsou také různé sjezdovky pro milovníky lyžování a snowboardingu.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě.Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments