ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Mini farma Relax (Těrlicko)

Farma v Těrlicku je opravdu malinká, takže slovo mini je na místě. To ale vůbec nebrání tomu, abyste zde strávili krásný čas. A pokud máte rádi zvířátka a kontakt s nimi, budete ještě více nadšeni.

Přiznám se, že v první chvíli jsem si myslela, že budeme mit za deset minut vše projité a pojedeme zpátky domů. Ale nakonec jsme na farmě vydrželi více než hodinu a možná bychom zvládli i déle.

Mini farma Relax

K farmě jsme dojeli podle navigace na první pokus. Stačilo sjet z hlavní silnice a po pár metrech jsme se dostali přímo k farmě. Auto jsme zaparkovali na přilehlém parkovišti a odtud to bylo už jen pár kroků ke zvířátkům.

Farma stojí u rodinného domu, ale je v podstatě volně přístupná. Ke mnohým zvířátkům se můžete dostat doslova na dosah ruky a pohladit si je. Každé zvířátko má své jméno, a to najdete spolu s fotkou uvedené u každé ohrady.

Jako první jsme zamířili k prasatům, které se zrovna válely v bahně.

Od nich jsme prošli ke koníkovi a poníkovi. Koník se nechal v klidu i delší dobu hladit. Bylo vidět, že je na návštěvníky zvyklý. To se nám často nestává, a tak si holky opravdu užívaly, jak mohly osahat srst i hřívu.

Pak jsme zamířili ke kozám, a tam jsme strávili většinu času. Za kozami můžete přímo do jejich ohrady nebo si můžete jejich výběh obejít dokola, kde najdete také bosonohý chodníček.

My jsme vyzkoušeli obě varianty, ale nejvíce se nám osvědčilo jít naokolo a trhat tam trávu. Tu pak holky dávaly kozám a ty se jen předháněly, kdo ukořistí více. Kozy nejsou úplně tak přítulné jako třeba v Zoo Ostrava, kde je můžete hladit. Krmit se ale nechaly (spíše ty starší – mladší jen pobíhaly všude okolo).

Dále na farmě Relax v Těrlicku najdete králíky a různé opeřence.

Na závěr jsme ještě pozorovali morčátka, která se měla čile k světu.

Praktické informace

Parkovné i vstup ke zvířátkům je zdarma. U dvířek ale najdete kasičku, kde můžete přispět na chod celé farmy. Není zde žádný bufet, takže svačinky se sebou.

Farma má otevřeno ve všední dny v čase 13-18 hodin, o víkendu je pak delší možnost náštěvy (v čase 9-18 hodin).

Celkové hodnocení

Mini farma Relax v Těrlicku ja menší, ale dostanete se zde ke zvířátkům skutečně blízko. A můžete si je nejen pohladit, ale také třeba nakrmit. Je to proto skvělé místo pro ty, kdo maji rádi kontakt se zvířátky. Ale potěší určitě i malé návštěvníky, kteří si mohou zvířátka prohlédnout z blízka.

Na farmě v Těrlicku najdete nejznámější druhy domácích zvířátek jako prasátka, kozy, králiky, slepice či koně. Výběhy jsou u sebe, takže zvládnou farmu projít i začínající chodci.

Zvířátkům můžete donést jídlo. U výběhu bylo napsané, co jim můžete dát. To jsme nevěděli, takže jsme se sebou nic neměli. Ale holky otrhaly trávu v okolí, kde kozy samy nedosáhly, takže věřím, že jsme i tak nakrmili dostatečně.

Při návštěvě Mini farmy Relax mě mrzelo jediné, a to nezodpovědní rodiče. Některé děti pobíhaly mezi kozami a naháněly kůzlátka, která pak strachy utíkala do všech směrů. Rodiče přitom seděli na druhém konci a vesele se bavili nebo koukali do telefonu a děti nehlídali. To bylo škoda. Jinak jsme ale s návštěvou byli moc spokojeni a určitě jsme na farmě Relax nebyli naposledy.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments