ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Resort Kyčerka (Velké Karlovice)

V květnu jsme konečně vyrazili na dovolenou. Dlouho jsme uvažovali kam, přeci jen s roční Natálkou to bylo poprvé, co jsme jeli do cizího prostředí na více dnů (do té doby bohužel vinou covidu nebylo možné se nikde ubytovat a několik naplánovaných dovolených nám zrušili).

Nakonec jsem na Slevomatu narazila na valašské chalupy ve Velkých Karlovicích (Beskydy), které spadají do Resortu Kyčerka. A jelikož jsem potřebovala uplatnit body za zrušené dovolené, rozhodli jsme se toto místo vyzkoušet. Přišli jsme na něj tedy náhodou, ale stálo za to.

Resort Kyčerka

Resort Kyčerka tvoří valašské chalupy a Grandhotel Tatra. K tomu zde najdete různé zábavné aktivity pro děti i dospelé, restauraci Kyčerka, wellness centrum a vodní svět.

Ve vodním světě jsme bohužel nebyli, protože v době naši dovolené byly z důvodu vládních nařízení tyto objekty zavřené. Najdete ho ale na konci Velkých Karlovic a součástí jsou bazény, originální saunový svět, klidová zóna a tobogán.

Wellness se pak nachází také v Grandhotelu Tatra, kde je bazénový svět, vnitřní a venkovní vířivka, zážitkové sprchy, infrasauna, byllinková sauna a finská či parní sauna.

Restaurace Kyčerka

My jsme vyzkoušeli více restauraci Kyčerka, protože jsme v ní měli v rámci pobytu snídaně (formou švédských stolů) a večeře (výběr z menu). Jídlo zde bylo chutné, i když výběr byl trochu menší (ale to bylo dáno i tím, že se jednalo o první víkend, kdy se dalo někde ubytovat, a tak zde ještě nebylo tolik hostů).

Restaurace je v příjemném stylu a dominují velká kamna. Je zde spousta dobových dekorací a nechybí ani trofeje různé zvěře. Pro děti tu sice tolik vyžití není (resp. jsme žádný dětský koutek nenašli), ale jdou zde k dispozici alespoň dětské jídelní židličky a v menu bylo možné vybrat dětská jídla.

Valašské chalupy

Ubytování jsme měli ve valašských chalupách, protože jsem hledala něco, kde bychom si mohli vařit a kde by byla oddělena ložnice od ostatních prostor, abychom mohli při spánku dětí normálně fungovat.

Valašské chalupy jsou rozmístěne různě okolo restaurace Kyčerka (či trochu dál). Ke každé chalupe náleží malá zahrada s grilovacím altánem či trampolínou. Je zde také možnost zdarma zaparkovat auta.

My jsme bydleli konkrétně v chalupě U Potůčku, kterou tvoří 5 apartmánu. Měli jsme zde koupelnu se sprchovým koutem, kuchyň spojenou s obývacím pokojem, a v patře pak byly dvě ložnice s manželskými lůžky.

V přízemí chalupy byla také společenská místnost, ke které jsme měli plně přístup. A také sauna. Ta sice byla společná pro všech 5 apartmánů, ale za dobu našeho pobytu tam nikdo nezavítal, takže s obsazeností nebyl problém.

Co podniknout v okolí?

Od jara do podzimu můžete využít různé cyklostezky, na které se dá napojit přímo z rezortu Kyčerka. V zimě se pak největší zábava odehrává ve ski areále Synot – Kyčerka. My jsme byli na konci jara, a tak jsme vyzkoušeli spíše kratší výlety, které jsou určené rodinám s dětmi.

Jako první jsme navštívili muzeum dřevěných soch, protože bylo hned vedle našeho ubytování (tedy pod restaurací Kyčerka). Dřevěné sochy jsou zaměřené na starodávná povolání, a tak si mohou návštěvnici připomenout, jak vypadal například kuchař, kovář, selka a jiné profese. Nechybí ani betlém nebo poslední večeře.

Dále jsme vyzkoušeli Kardiostezku Dr. Elingera, která je také nedaleko restaurace Kyčerka. Součástí je spousta aktivit pro děti i dospělé, které prověří fyzické schopnosti i myšlení.

Pro děti je pak fajn i Kulíškova naučná stezka, která má asi 2,5 km a je na ní umístěno celkem 11 zastavení, na kterých se děti něco dozví o tamní přírodě a zvířatech. A také si vyzkouší různé aktivity.

Kulíškova cesta se nachází kousek od hotelu Horal, kde mají velké hřiště pro děti a také je zde restaurace, kde se můžete občerstvit. Pokud jste milovníci golfu, tak vás jistě potěší, že je zde velké golfové hřiště.

Ve Velkých Karlovicích se natáčel seriál České televize Doktor Martin. Častým místem turistů je proto i chalupa, kde Dr. Martin (Miroslav Donutil) bydlel. Nyní se jedná o farní úřad.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments