KNIHA: My jsme malí muzikanti

Hudbu mám ráda a snažím se k tomu vést i děti. Doma hodně zpíváme, posloucháme písničky a také hrajeme na různé nástroje. Proto mě zaujala knížka My jsme malí muzikanti, které dětem dává možnost zahrát si na bubny. Kromě toho obsahuje několik známých dětských písniček.

Obsah knihy

Kniha je rozdělena na dvě části. V horní polovině najdeme leporelo s pevnými stránkami. Na každé dvojstránce je jedna písnička s notovým nápisem a jednou slokou v textové formě. K tomu barevný obrázek korespondující s tématem písně.

Písničky jsou celkem čtyři:

  • Kola autobusu
  • Hraj si vesele
  • Když jsi šťastný, zatleskej
  • Starý farmář

Pod knižní části jsou zvuková tlačítka bubnů a činelů v několika velikostech. Zatlačit na ně můžeme buď prstem nebo paličkami, které jsou zacvaknuté po stranách. Děti si mohou tímto způsobem doprovázet svůj zpěv.

Pokud písničku ještě neznají, mohou si ji poslechnout potlačením na daný obrázek (autobus, zajíc, ruce, traktor).

Formát knihy

Kniha je trochu věrtší než formát A4 (hlavně do šířky). Je na baterie, které jsou součástí balení.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo v Knihcentrum, kde ji mají za 279 Kč.

Celkové hodnocení

Kniha My jsme malí muzikanti je na podobném principu jako klasické zvukové knížky. Má tedy pole, na které stačí jemně zatlačit a zazní zvuk. V případě malých muzikantů je to zvuk bubnů, činelů nebo 4 písniček, které jsou v knize i formou notového záznamu s obrázky.

Zpracování mě na první pohled překvapilo, takovou zvukovou knížku jsem ještě neviděla. Nápad tedy chválím. Ovládání je snadné, stačí prstíkem nebo paličkou zatlačit a zvuk se spustí. U bubnů a činelů je celkem dobrý. U písniček mi to ale trochu rve uši, protože je to hodně nahlas (a ztlumit se to nedá). Také písniček jsem čekala trochu více než čtyři. Ale soudě dle našich holek (1 a 4 roky) jsou nejzábavnější hlavně bubny. A ty hrají dobře.


Vydává: Bookmedia
Rok vydání: 2019 (1. vyd.)
Rozměr: 245×295 mm
Hmotnost: 660 g
Počet stran: 10
Vazba: leporelo

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments