RECENZE: Přírodní kosmetika Alma

Před nedávnem mě oslovili z Almy, jestli bych nechtěla vyzkoušet jejich přírodní kosmetiku. Za touto značkou stojí dvě maminky, které mají rády přírodu, bylinky a aromaterapii. S výrobou kosmetiky začaly doma, nejdříve jen pro sebe a svou rodinu. Později ji rozdávali jako dárky pro své kamarády. Vylepšovaly své receptury, navštěvovaly různé workshopy a semináře, až se rozhodly založit si vlastní značku. To odhodlání a píle se mi moc líbi, a tak jsme se rozhodli je podpořit a vyzkoušeli jsme hned několik produktů.

Kosmetika Alma je tvořena výhradně z přírodních složek a využívá kromě síly přírody i poznatky z oblasti aromaterapie a bylin. Všechny produkty se vyrábějí ručně, v malých nákladech a do ekologicky udržitelných obalů. Samozřejmostí je, že netestují na zvířatech. Ale pojďme se podívat konkrétně na pár produktů. My máme hlavně dětské výrobky, ale něco málo i z dospělých se najde…

Heřmánková péče se zinkem

Tento šlehaný krém je vhodný hlavně na prevenci proti opruzeninám a také při jejich hojení. A to jak na zadečku, tak třeba v podpaží, pod krkem a na dalších místech. Přiznám se, že preventivně moc nemažeme. Používáme spíše tedy, když se objeví (mírně) zarudlé místa. A na ty nám krém zabral už po pár namazáních.

Krém nevysušuje pokožku, naopak díky kombinaci olejů a másla ji hezky zjemní. Trochu mě překvapila konzistence – jedná se opravdu o našlehanou pěnu, takže to není nic tuhého, jak jsem zvykla u ostatních krémů. Díky tomu se ale snadno nanáší na pokožku a není třeba ani tlačit. Vše je uloženo ve skleněném obale. Podrobnější info o využití a složení na e-shopu Alma.

Cena: 350 Kč / 60 ml

Bolavý zoubek

Další produkt, který je u nás zrovna hodně aktuální, je olejíček na růst zoubků, který zmínuje bolesti při prořezávání zubů. Olej se vmasíruje na tváře dítěte, což mám raději než masáž přimo v pusince (jednak mě dítě nekouše a také pak nemusím řešit, aby chvíli nejedlo či nepilo, ať stihne olej zapůsobit). Dá se používat opakovaně. U nás posloužil většinou ke krátkodobější úlevě, tak jsme masáž opakovali.

Olejíček je tvořen kombinací rostlinných a esenciálních olejů. Má světle fialovou barvu a nádherně voní (zejména po levanduli). Je v malé lahvičce s kapátkem. Podrobnější info o využití a složení na e-shopu Alma.

Cena: 260 Kč / 15 ml

Masážní a koupelnový olej Rarášek

Tento olej používáme po koupání, kdy ho krouživými pohyby vmasírujeme dítěti do pokožky. Olej pomáhá hydratovat a bylinky by měly uklidnit, což je na noc ideální. Používáme na celé tělíčko, pár kapek je ale možné kápnout také do vaničky, kde se dítě omývá.

Lahvička je sice menší, ale stačí opravdu jen pár kapek na celé tělo, takže chvíli vydrží. Olej je v lahvičce se stříkátkem, díky čemuž se snadno aplikuje. Podrobnější info o využití a složení na e-shopu Alma.

Masážní a koupelnový olej Sluníčko

Olejíček Sluníčko využíváme na střídačku s Raráškem. Je více aromatický, za což může především mandarinka červená, která posiluje imunitu a měla by navodit pohodu a radost. Já teda cítím vůni jako od marcipánu, ale ten součástí opravdu není není.

Lahvička je sice menší, ale stačí opravdu jen pár kapek na celé tělo, takže chvíli vydrží. Olej je v lahvičce se stříkátkem, díky čemuž se snadno aplikuje. Podrobnější info o využití a složení na e-shopu Alma.

Balzámy na rty

Další produkty, které jsme vyzkoušeli, jsou balzámy na rty. Ty používáme celá rodina, hlavně v chladnějším období. Kvůli Beky vybírám čiště přírodní, přeci jen to její malování je všude. Z balzámu od Almy jsme vyzkoušli Jedli Bělokorou (žlutý) a Ylang Ylang (červený). Oba jsou cítit „po lese“, takže příjemná přírodní vůně.

Balzám z Jedle Bělokoré je bezbarvý, vhodný pro muže, ženy i děti. Doporučován je také pro hodně vysušené rty. Jedle má desinfekční a antiseptické účinky, navíc by měla povzbuzovat organismus. Balzám Ylang Ylang má oproti tomu jemný červený nádech a působí afrodisiakálně.

Balzámy jsou v podobě push-up tuby z ekologicky rozložitelného materiálu. Z počátku šly trochu hůře vytáhnout (nebo naopak zastrčit), ale časem se naštěstí ochodily. Podrobnější info o využití a složení na e-shopu Alma, kde najdete také další varianty.

Cena: 140 Kč / 6 ml

Anti-age pleťový olej Žena

Radost jsem si udělala také já, a to pleťovým olejem. Ten se dá použít jako náhrada krému, na doporučení jsem ho aplikovala hlavně po koupeli. Je určen pro všechny typy pokožky, zejména pro vyzrálou pleť s drobnými nedostatky nebo vráskami. Díky složení by měl zklidňovat, působit antidepresivně a pozitivně ovlivňovat také menstruační bolesti. Je vhodný pro kojící i těhotné ženy.

Já jej nepoužívám tak dlouho, abych všechno tohle mohla potvrdit. Každopádně po každém nanesení cítím skutečně příjemnou vůni (která navcí vyrží dlouho) a kůže je hezky napnutá. Pro mě mnohem příjemnější než krém. Olej je v skleněné lahvičce s kapátkem. Podrobnější info o využití a složení na e-shopu Alma.

Cena: 390 Kč / 30 ml

Levandulová péče

Poslední, co jsme od Almy vyzkoušeli, je Levandulová péče, což je opět našlehaný krém, který je vhodný pro tělo i obličej. Pokožku hydratuje, vyživuje a díky desinfenkčním účinkům by měl také pomáhat hojit drobná poranění, jizvičky, ranky či strie. Uchován je ve skleněném obale (já mám jen malý vzorek). Podrobnější info o využití a složení na e-shopu Alma.

Cena: 550 Kč / 120 ml


Celkové hodnocení

Z dětské kosmetiky jsme vyzkoušeli všechno až na olej na bolavé bříško (tyhle problémy jsou už naštěstí za námi). Vzhledem k tomu, že ma Natálka problém s exémy, tak je výběr kosmetiky omezenější. U Almy jsme ale neměli žádný problém. Olej na zoubky i krém na opruzeniny dobře fungují, olejíčky po koupání hezky zjemňují pokožku. Z ostatních produktů jsme vyzkoušeli jen malý zlomek toho, co Alma nabízí (sortiment mají teda opravdu obsáhlý na to, že dělají vše ručně).

Co bych vyzdvihla je hlavně 100% přírodní složení a příjemně jemná vůně. Také se mi líbí balení do přírodních obalů. Za mě tedy překvapení, protože jsem tuto značku předtím vůbec neznala. Ale rozhodně má co nabídnout. Pokud jste z Brna, tak tam mají dokonce přímo provozovnu, kde se můžete na produkty podívat zblízka.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments