KNIHA: Příběhy budov

Pokud máte doma milovníka architektury, rozhodně by vám neměla uniknout knížka od nakladatelství Bambook, která se zaměřuje na světovou architekturu od pyramin až po Centre Pompidou. Tady do starověkých budov až po novodobé.

Obsah knihy

Na počátku se čtenáři seznámí s tím, jak se vlastně staví dům, co se změnilo od dřívějších dob i jaké druhy staveb můžeme znát. Poté už se dostáváme ke konkrétním příkladům.

Jako první na nás čekají pyramidy, řecké chrámy, Parthenón, Hagia Sofia či Notre-Dame. V knize najdeme faktické informace, ale také průřezové ilustrace, kde zjistíme, jak budovy vypadají uvnitř.

Dále zamíříme do Zakázaného města, což je palác čínského císaře Jung-leho. Navštívíme také evropskou Vilu Rotonda, indický Tádž Mahal, francouzský palác Vaus-le-Vicomte, rakouský klášter v Melki, ruský Petrohrad nebo londýnský Křišťálový palác.

Poté už se dostáváme k modernějším stavbám, například německý Bauhaus, americký Chrysler Building, opera v Sydney, Centre Pimpidou v Paříži nebo Sláměný dům v Londýně.

Formát knihy

Kniha je velká téměr jako formát A4. Má pevnou vazbu a stránky, které se mnohy dají ještě rozložit, aby byly nákresy budov co nejpřehlednější.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 349 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Kniha dětem ukazuje, jak se vyvíjela architektura, a to na konkrétních příkladech zajímavých a významných budov. Kromě informací obsahuje kniha spoustu ilustrací a hlavně nákresů, jak to vypadalo uvnitř či zvenčí. Nákresy se dají rozložit, díky čemuž jsou obrázky větší a přehlednější.

Kniha je vhodná pro starší děti, přibližně od 9 let.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Patrick Dillon
Ilustrace: Stephen Biesty
Rok vydání: 2021
Rozměr: 210×280 mm
Hmotnost: 630 g
Počet stran: 104
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments